Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑΔΕΣ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ 18 ΜΑΪΟΥ 2013 ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η μουσική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές της Μεσογείου. 
Παραδοσιακά τραγούδια σε τέσσερις διαλέκτους (Καλάβρια - Κάτω Ιταλία, Σικελία, Κορσική, Ισπανία), τραγούδια του Αιγαίου, αποσπάσματα από Ιταλικές άριες και διαχρονικά τραγούδια μεγάλων συνθετών. Οι ήχοι του Ιονίου έχουν την τιμητική τους θέση με ζακυνθινές τετράφωνες αρέκιες, κεφαλλονίτικες αριέτες αλλά και τραγούδια από τους Παξούς και την Κέρκυρα.
Ανάμεσα στα τραγούδια, ο φιλόλογος Γιώργος Φιορεντίνος με την καταπληκτική αφήγησή του, καθορίζει την πορεία του μουσικού ταξιδιού!
Πίσω από τους μουσικούς, σε γιγαντοοθόνη, προβάλλονται εικόνες από τη μεσογειακή ζωή, τις μουσικές, τις τέχνες, τα τοπία, τις στιγμές!
Ο μαέστρος Νίκος Γράψας ανέλαβε έναν πολύ δύσκολο ρόλο, χρησιμοποιώντας ένα έμψυχο υλικό που αποτελείται τόσο από ερασιτέχνες, όσο και από επαγγελματίες μουσικούς. Η προετοιμασία ήταν δύσκολη.
Η παιδεία και η γνώση του, πετυχαίνουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα, που όμοιό του δύσκολα συναντάς στη λεκάνη της Μεσογείου.
Εξαιρετική είναι η φιλική συμμετοχή του λυρικού βαρύτονου Διονύση Σούρμπη.
Η χορογραφίες της Βάνιας Τσιλιμίγκρα, ξετυλίγονται στις αυθόρμητες μουσικές πτυχές της Μεσογειακής κουλτούρας.
-Η σκηνοθετική επιμέλεια του γνωστού και έμπειρου Τώνη Λυκουρέση ,

επισφραγίζει την εικαστική πλευρά των ήχων.
Οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος, αποτελούν τους πρεσβευτές των παραδοσιακών ιδιαίτερων και γνήσιων ήχων ενός επτανησιακού αυθορμητισμού, που χρόνια τώρα ταξιδεύουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου