Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ 23 και 24 ΜΑΪΟΥ από το dionysos-weather.gr


Πέμπτη 23/5/2013:
undefined
Αρκετά άστατος και μουντός θα είναι ο καιρός ήδη από το πρωί στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα θα έχουμε πυκνή συννεφιά με βροχές κατά διαστήματα και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο-δυτική Μακεδονία-βορειδουτική Θεσσαλία-δυτική κεντρική Στερεά αλλά και στην δυτική&βορειοδυτική&νοτιοδυτική Πελοπόννησο.
Πιθανότητα νωρίς το πρωί για κάποιες βροχές και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και γενικά στην περιοχή του Αιγαίου-Κρήτη-Δωδεκάνησα που γρήγορα μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει.
Σταδιακά μέχρι και το μεσημέρι οι βροχές θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη δυτική και κεντρική Μακεδονία .
Στην υπόλοιπη χώρα ανατολικά της Πίνδου θα έχουμε νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας συνοδεία ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων .
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη,(αλλά και στην ξηρά) στα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία θα γίνει πιο αισθητή στην δυτική κεντρική και βόρεια βορειοδυτική Ελλάδα.
Αττική-Θεσσαλονίκη:
Σχετικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια στην Αττική και λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα γύρω ορεινά ενώ το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι ενισχυμένοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ .
Νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν προς το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθανώς μέχρι το απόγευμα και καταιγίδες.

Παρασκευή 24/5/2013:
Σχετικά καλός θα ξεκινήσει ο καιρός στο μεγαλύτερος μέρος της χώρας εκτός από την δυτική Ελλάδα που και πάλι ο καιρός θα είναι σχετικά μουντός με κάποια συννεφιά που θα πυκνώνει κατά διαστήματα και θα δίνει τοπικές βροχές.
Προς το μεσημέρι και το απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί στην δυτική χώρα με κάποια αστάθεια να παραμένει στα ορεινά της δυτικής και βόρειας βορειοανατολικής χώρας (ανατολική Μακεδονία-Θράκη). Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια και νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα για μπόρες στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Πιθανότητα για βροχές υπάρχει την Παρασκευή μέσα στην ημέρα στην Κρήτη-Δωδεκάνησα αλλά και στα νησιά του ανατολικού και βόρειου-βορειοανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη την χώρα.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου