Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Χαιρετισμός της προέδρου της Ενωσης των Απανταχού Ιθακησίων κ.Κατερίνας Γρηγορίου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ (διοργανωτής 149ης Επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα), όπως εκφωνήθηκε στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός"

Καλησπέρα σας αγαπητοί συμπατριώτες, Eπτανήσιοι Έλληνες. Καλώς ήρθατε!

Απόψε, νιώθω ιδιαίτερη χαρά που τη γιορτή μας φιλοξενεί σε αυτή την υπέροχη αίθουσα ο αρχαιότερος σύλλογος της Αθήνας. 
Ὁ Φιλολογικός σύλλογος Παρνασσός από το 1865 που ιδρύθηκε, αποτελεί ισχυρότατο αρωγό της πνευματικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Ελλάδος, με πλούσια και πολύπλευρη δράση, που συνεχίζει αμείωτη και πάντα στο υψηλότερο επίπεδο.
Φορείς της Πολιτείας, Μεγάλα Ιδρύματα της χώρας μας αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες του πνευματικού, του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου της χώρας μας, συνέβαλαν στην εδραίωση και ανάπτυξή του, ανάμεσα στις οποίες ήταν και οι Εφοπλιστικοί Οίκοι των Σταθάτων και των Γράτσων, μεγάλων ευεργετών της Ιθάκης, και της Ένωσης των Απανταχού Ιθακησίων που εκπροσωπεί απόψε το νησί μας.

Ο εορτασμός της επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, αποτελεί για όλους μας μια ξεχωριστή μέρα! Μια μέρα μνήμης που τιμούμε ιδιαίτερα και που μέσα από τη συνεχή παρουσία μας, τη δράση μας και την επιμονή μας, όλα τα Επτανησιακά Σωματεία εμμένουμε στο δίκαιο αίτημά μας να ενταχθεί ως άλλη μια μεγάλη Εθνική Επέτειος της Ελλάδος, όπως αρμόζει και όπως η Πολιτεία θα έπρεπε προ πολλού να είχε πράξει!

Τα Επτανησιακά Σωματεία, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην εποχή της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την μεγάλη υποχρέωση που έχουμε αναλάβει.

Την υποχρέωση να διαφυλάξουμε το πολυτιμότερο στοιχείο μας! Τον πολιτισμό μας!
Να συνεχίσουμε τη διάδοση του Επτανησιακού Πνεύματος, που παραμένει ανήσυχο, πάντα εξελισσόμενο, και που μεγαλουργεί παντού και αποτελεί την παρακαταθήκη μας. Τη κληρονομιά των παιδιών μας.

Το πνεύμα των Ριζοσπαστών, σήμερα, δυνατό όπως πάντα, συνεχίζει να μας εμπνέει. Συνεχίζει να εμψυχώνει όσους μάχονται κατά κάθε είδους υποδούλωσης, κατά κάθε είδους διάλυσης της χώρας αυτής της οποίας γίναμε αναπόσπαστο κομμάτι πολύτιμο και φωτεινό!
Εμείς θα είμαστε εδώ και θα κρατάμε το φως αυτό δυνατό και άσβεστο!

Κλείνοντας θα ήθελα να ανακοινώσω επί τη ευκαιρία της αποψινής μας επετείου, ότι τα Επτανησιακά Σωματεία συναινούν και έχουν δρομολογήσει τη σύσταση Συνομοσπονδίας Επτανησιακών Σωματείων και Ενώσεων, πιστεύοντας ότι αυτή η συνένωση όλων μας, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς την ισχυροποίηση της φωνής της Επτανήσου για την ευρύτερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή της, στα πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα της Ελλάδας.

Σας ευχαριστώ για την τιμή της παρουσίας σας απόψε. Καλή διασκέδαση και χρόνια πολλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου