Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ TO ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ από το dionysos-weather.gr

Γενικά καλός και ζεστός ο καιρός το Σαββατοκύριακο πιο πολύ στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα ενώ πιο δροσιά θα έχει η δυτική βοριεοδυτική χώρα σε σχέση με την ανατολική .
Αστάθεια με τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας θα έχουμε κυρίως όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και βορειοδυτικής χώρας,ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες στα πελάγη με την θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά.
Aναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σαββατοκύριακο 25-26/5/2013:
Ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως που θα πυκνώνουν αρκετά και θα δίνουν τοπικές μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου-δυτικής Μακεδονίας-βορειοδυτικής Θεσσαλίας και πιθανώς στην δυτική&κεντρική Στερεά αλλά και στην κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο.
Να τονίσουμε ότι αυτά τα φαινόμενα θα είναι πολύ τοπικά και μικρής διάρκειας και κυρίως θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο –δυτική Μακεδονία μέχρι και την ορεινή κεντρική Στερεά(Ευρυτανία) ενώ η πιθανότητα είναι μικρότερη αλλά υπαρκτή και για την κεντρική Πελοπόννησο αλλά και την κεντρική Μακεδονία κυρίως όμως στις ορεινές περιοχές.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ από την Κυριακή και από το βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32-33οC.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου