Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ 1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΑΣΚΕΤ
Ο Δήμος Ζακύνθου διοργανώνει το πρώτο τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο νησί, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, με ώρα έναρξης 10:00πμ στο κλειστό γήπεδο της Παναγούλας, με διαγωνισμούς για μικρούς και μεγάλους. Το τουρνουά 3on3 θα διεξαχθεί σε δύο πρωταθλήματα για μικρούς και μεγάλους. Mini Basketball (12 έως 16 ετών) και Men's Tournament (16 ετών και άνω). Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 697 87 90 915 και 698 19 30 480.
ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ: Κάθε ομάδα δικαιούται να έχει μέχρι 4 παίκτες το ανώτερο και 3 παίκτες το κατώτατο.
ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ Κ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: Κανείς παίκτης δεν επιτρέπεται να φοράει μεταλλικά αντικείμενα όπως αλυσίδες κ.α., αφού αποτελούν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των αντιπάλων.
ΠΟΝΤΟΙ: Κάθε καλάθι που θα σημειώνεται πίσω από την γραμμή των 3-πόντων θα μετράει ως δίποντο και κάθε άλλο καλάθι ως μονόποντο.
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ: Η καθυστέρηση απαγορεύεται. Όταν ο διαιτητής κρίνει ότι μία ομάδα δεν παίζει με σκοπό να σκοράρει αλλά να καθυστερήσει το παιχνίδι, τότε δέχεται τεχνική ποινή με τις αντίστοιχες συνέπειες κάθε τεχνικής ποινής.
ΚΑΤΟΧΗ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ: Η πρώτη κατοχή αποφασίζεται με το στρίψιμο νομίσματος
ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Κάθε παιχνίδι κρίνεται στους 16 πόντους. Η πρώτη ομάδα που θα σημειώσει 16 πόντους ανακηρύσσεται αυτομάτως νικήτρια (δεν είναι αναγκαία η διαφορά 2 πόντων από την αντίπαλο ομάδα). Στην περίπτωση που έχουν περάσει 20 λεπτά χωρίς κάποια ομάδα να έχει σημειώσει 16 πόντους τότε ο αγώνας διακόπτεται με την λήξη της τρέχουσας κατοχής και νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που προηγείται: Αν ο αγώνας είναι ισόπαλος δίλεπτη παράταση παίζεται. Σε περίπτωση ισοπαλίας των δυο ομάδων στην παράταση ο αγώνας κρίνεται από 3 ελεύθερες βολές της κάθε μια ομάδας(συνέχεια). Ο ίδιος παίκτης δεν μπορεί να σουτάρει δεύτερη βολή πρίν σουτάρουν όλοι οι συμπαίκτες του.
ΠΑΣΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: Η κατοχή ξεκινάει με πάσα της μπάλας από την αμυνόμενη ομάδα στην επιτιθέμενη. Με το που γίνεται η πάσα η κατοχή ξεκινάει.
ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΘΙ: Μετά από καλάθι η κατοχή πηγαίνει στην αμυνόμενη ομάδα (εκτός από τις περιπτώσεις των τεχνικών ποινών κτλ).Η κατοχή της μπάλας ξεκινάει με επαναφορά της μπάλας από τις πλάγιες γραμμές του γηπέδου.
ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΑΘΙ: Αν η κατοχή μπάλας αλλάξει χωρίς να μπει καλάθι (αμυντικό ριμπάουντ, κλέψιμο, λάθος και μπάλα εκτός γηπέδου) τότε η ομάδα που πήρε την μπάλα, είναι υποχρεωμένη να βγάλει την μπάλα εκτός της γραμμής των τριών πόντων είτε με πάσα είτε με ντρίπλα ώστε να μετράει η κατοχή.
ΑΛΛΑΓΕΣ: Οι αλλαγές γίνονται μόνο πριν από «πάσα έναρξης».
ΦΑΟΥΛ: Μετά την συμπλήρωση των 7 φαουλ από τη μια ομάδα,η αντίπαλη ομάδα έχει δικαίωμα βολής μετά από κάθε κερδισμένο φάουλ.
ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ: Επιτρέπεται 1 ταιμ-άουτ 30 δευτερολέπτων για κάθε ομάδα. Το χρονόμετρο σταματάει.
ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ: Σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφωνίας μετράει η απόφαση των διαιτητών και των διοργανωτών.
ΓΕΝΙΚΑ: Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το ευ αγωνίζεσθε, να σέβονται τους διοργανωτές και τους αντιπάλους. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αποβάλουν οποιονδήποτε παίκτη ή ομάδα πιστεύουν οι ίδιοι ότι δεν ακολουθεί τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς. Προσπάθεια να εξαπατηθούν οι διοργανωτές με τις ηλικίες των παικτών μίας ομάδας καταλήγει σε αυτόματο αποκλεισμό. Οι διοργανωτές θα ζητούν έγγραφη επιβεβαίωση μέσω ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού για οποιονδήποτε παίκτη.
Ζάκυνθος 3 Ιουνίου 2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου