Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/6 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 11/6/13 από το dionysos-weather.gr

Δευτέρα 10/6/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και λίγες νεφώσεις μόνο στα δυτικά αραιές κατά βάση που μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και ίσως αφήσουν ψιχάλες ή ψιλόβροχο στην δυτική παράκτια χώρα (νοτιοδυτική Πελοπόννησο-νησιά Ιονίου).
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια ωστόσο το  μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε και πάλι αστάθεια με μπόρες και τοπικές καταιγίδες από το ύψος της ορεινής κεντρικής Στερεάς στην ορεινή βορειοδυτική Θεσσαλία-Ήπειρο αλλά και στην δυτική και κεντρική Μακεδονία. Παρόμοια φαινόμενα και στα ορεινά της Ροδόπης.
Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-32oC στα δυτικά και βόρεια ενώ στους 32-34oC στην υπόλοιπη χώρα.
Αττική: 
Ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες ωστόσο όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους και θα πυκνώσουν σταδιακά .
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-32οC.
Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες με σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ προς το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις αστάθειας θα κάνουν την εμφάνιση τους στα ορεινά και μέχρι το απόγευμα ίσως δώσουν τοπικές μπόρες ή και σποραδική καταιγίδα στο εσωτερικό του νομού.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί στα 3-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27-29οC.
Τρίτη 11/6/2013:
Καλός θα είναι ο καιρός τις πρωινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ωστόσο προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε νεφώσεις αστάθειας που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην κεντρική και δυτική Μακεδονία,στην κεντρική ανατολική-βορειοανατολική και νοτιοανατολική Θεσσαλία αλλά και στην Χαλκιδική. Μέχρι αργά το απόγευμα-βράδυ θα έχουν επηρεαστεί και περιοχές της βορειοανατολικής Στερεάς αλλά και της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας.
Στις υπόλοιπες δυτικές κεντρικές και νότιες νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας αλλά και στα ορεινά της Θράκης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο νότιοι στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Αττική:
Καλός θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια και σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ προς το μεσημέρι στα ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μέχρι το απόγευμα αργά αλλά και το βράδυ  είναι πιθανό να βρέξει στην βόρεια ορεινή –βορειοανατολική Αττική. Πιθανότητα υπάρχει και για σποραδική καταιγίδα. Στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο θα υπάρχει ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 3-4 και βαθμιαία στα 5-6 μποφόρ στα πιο ορεινά τμήματα με σημαντική εξασθένιση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις και ηλιοφάνεια νωρίς το πρωί ωστόσο γρήγορα ο καιρός θα καταστεί άστατος με τοπικές μπόρες και καταιγίδες πρώτα στα γύρω ορεινά και στο εσωτερικό του νομού τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες που θα επηρεάσουν και την πόλη της Θεσσαλονίκης και κυρίως τα πιο δυτικά τμήματα αυτής.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί μέχρι 3-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου