Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 2/6/13 από το dionysos-weather.gr

Πρωινές ώρες: Με μουντό σκηνικό και συννεφιά θα ξεκινήσει νωρίς η μέρα στην Πελοπόννησο στα νησιά του Ιονίου,την Ήπειρο-δυτική Στερεά αλλά και την υπόλοιπη ανατολική Στερεά-Εύβοια –Κυκλάδες-Κρήτη μέχρι και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν παροδικές μπόρες και στην Ήπειρο θα έχουμε και τοπικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα θα έχουμε συννεφιά ήδη από τις πρωινές ώρες που δεν αποκλείεται να αφήνει ψιχάλες η μπόρες στην Μακεδονία και πιθανώς και στην Θράκη.
Μεσημβρινές ώρες: Γρήγορα ο καιρός θα ανοίξει στην κεντρική και ανατολική χώρα δηλαδή στην ανατολική βορειοανατολική Πελοπόννησο,στην ανατολική Στερεά-Εύβοια μέχρι και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου –Δωδεκάνησα αλλά και τις Κυκλάδες-Κρήτη καθώς θα βγει ήλιος με κάποιες νεφώσεις αστάθειας το απόγευμα.
Ωστόσο αρκετά άστατος θα παραμείνει ο καιρός κατά μήκος ολόκληρου του δυτικού ορεινού ηπειρωτικού κορμού της Πίνδου και συγκεκριμένα μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα από το εσωτερικό της δυτικής κεντρικής και βορειοδυτικής Πελοποννήσου ,στην δυτική&κεντρική Στερεά μέχρι και την Ήπειρο-δυτική Μακεδονία. Κάποιες από αυτές τις βροχές θα επεκταθούν και στην κεντρική Μακεδονία μέχρι το απόγευμα.
Τέλος να πούμε ότι το μεσημέρι και το απόγευμα καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο που θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη την χώρα και κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.
Αττική-Θεσσαλονίκη:
Με μουντό καιρό και συννεφιά θα ξεκινήσει ο καιρός ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική ενώ νωρίς το πρωί θα σημειωθούν παροδικές βροχές στο νομό οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα ανοίξει γρήγορα όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι .Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά με πιθανότητα για όμβρους στην βόρεια βορειοανατολική Αττική. Στον υπόλοιπο νομό ο καιρός μθα έχει ανοίξει από το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.
Συννεφιά το πρωί και στην Θεσσαλονίκη που θα πυκνώνει κατά διαστήματα ωστόσο είναι πιθανόν να υπάρχουν και μικρά ανοίγματα στο καιρό μέχρι νωρίς το μεσημέρι όπου ο καιρίς θα γίνει πιο άστατος και θα έχουοε μπόρες στα γύρω ορεινά του νομού που μέχρι το απόγευμα ίσως επηρεάσουν και την Θεσσαλονίκη αλλά κυρίως το εσωτερικό του νομού.
Οιι άνεμοι αρχικά θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί ενώ ο βαρδάρη φαίνεται να μπαίνει μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα .
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου