Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

ΕΝΑ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ!!!

Διαβάζοντας στο ZANTEPRESS.GR την παρακάτω είδηση είχα την αίσθηση ότι 
είχα ξανακούσει την ιστορία αυτή πέρυσι από το IONIANCHANNEL
M'αλλα λόγια να αγαπιόμαστε!
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

undefined
Δυστυχώς, όμως δεν είναι μόνο η οπτική εικόνα ακαλαισθησίας το μειονέκτημα που παρουσιάζει. Και αυτό γιατί η  σημερινή κατάσταση της γέφυρας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ανταποκρίνεται με επιτυχία στην ασφάλεια όσων διέρχονται από αυτήν  για να μεταβούν στο νότιο τμήμα της Ζακύνθου.
Η γέφυρα κατασκευάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες μιας άλλης εποχής, κατά την οποία η κίνηση των οχημάτων που διέρχονταν ήταν μειωμένη και ο αριθμός των επισκεπτών ήταν πολύ μικρότερος.
Επί χρόνια δίνονταν προσωρινές λύσεις, και γίνονταν εξωραϊσμοί άνευ ουσίας. Τίποτα δεν άλλαξε. Το πρόβλημα της στατικότητας υπήρχε και υπάρχει, η οπτική εικόνα άθλια.
Πρόσφατα οι επιχειρηματίες του Βασιλικού, Αργασίου και Καλαμακίου, και με τη συγκατάθεση του Αντιπεριφερειάρχη κου Δ.Μυλωνά  έκαναν μια προσπάθεια να αλλάξουν  την όψη της γέφυρας, οπτικά τουλάχιστον και με προσωπική τους εργασία αλλά και έξοδα,  πέταξαν τους τσιμεντόλιθους, τοποθέτησαν ζαρντινιέρες με λουλούδια, έβαψαν  τα κιγκλιδώματα.
Οι φιλότιμες προσπάθειες των συμπολιτών μας σε μια γέφυρα υπό κατάρρευση φαίνεται ότι κινητοποίησαν τους αρμόδιους φορείς ώστε να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους το θέμα της γέφυρας και ήδη φάνηκαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.
Εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή Ιονίων Νήσων , η δημοπράτηση του έργου της στατικής ενίσχυσης  αρχιτεκτονικής και λειτουργικής αποκατάστασης της γέφυρας Αγίου Χαραλάμπη, συνολικού προυπολογισμού,799,500.000 
Το έργο προβλέπει μεταξύ άλλων πλήρη καθαρισμό της επιφάνειας και αποκατάσταση των τοιχοποιιών της γέφυρας με κονιάματα ειδικής σύνθεσης,απομάκρυνση των κιγκλιδωμάτων και κατασκευή λίθινων στηθαίων στη γέφυρα, αποκατάσταση του οδοστρώματος με δάπεδο από καλντερίμι και εγκατάσταση νέου παραδοσιακού φωτισμού.  Η ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται να γίνει σε 16 μήνες.  
Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε  η Περιφέρεια αναφέρει σχετικά:
«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έργα ΕΣΠΑ 2007-2013
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, έδωσε σύμφωνη γνώμη για την Δημοπράτηση του Υποέργου ¨Βελτίωση δικτύου ύδρευσης πρώην Δήμου Ελλομένου Λευκάδας, με κωδικό ΟΠΣ ¨ 372033¨ συνολικού προϋπολογισμού, 408,000.00 ευρώ και δικαιούχο το Δήμο Λευκάδας.
Επίσης έδωσε σύμφωνη γνώμη για δημοπράτηση ενός ακόμη σημαντικού έργου για το νησί της Ζακύνθου. Δημοπράτηση του υποέργου¨ Στατική – ενίσχυση – αρχιτεκτονική και λειτουργική αποκατάσταση γέφυρας Αγίου Χαραλάμπη Ζακύνθου, με κωδικό ΟΠΣ ¨429551¨ συνολικού προϋπολογισμού, 799,500.00 ευρώ.
Φορέας διαχείρισης η  Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.»
Οι ατελέσφορες προσπάθειες για το έργο φαίνεται ότι παίρνουν τέλος και αυτό που απομένει είναι να αναδειχθεί ανάδοχος εργολάβος για τη Γέφυρα Αγ.Χαραλάμπη.
undefined

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου