Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Για άλλη μια φορά ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ «Οι Φαίακες» βρέθηκε κοντά στα νιάτα της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά πλαισίωσε, με την χορευτική ομάδα την χορωδία και την ορχήστρα του συλλόγου, τις εκδηλώσεις για την αποχαιρετιστήρια γιορτή των μαθητών του 94 ου Δημοτικού σχολείου του Δήμο Θεσσαλονίκης.
Οι μαθητές ,οι γονείς , οι δάσκαλοι και πλήθος κόσμου που είχαν κατακλίσει την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος, απόλαυσαν και χειροκρότησαν τους κερκυραϊκούς χορούς και τα τραγούδια.
Ήταν μία πανέμορφη γιορτή στην οποία οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στην εκδήλωση και σκόρπισαν το γέλιο και την χαρά με το δικό τους μοναδικό τρόπο και απέσπασαν τα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια απ όλους τους παρευρισκομένους, έδωσαν δε ένα δυνατό παράδειγμα ότι η νεολαία μας είναι σε θέση να στήσει γερά και έμπιστα θεμέλια για το μέλλον της πατρίδας μας. Αξίζει ένα μεγάλο εύγε σ αυτά τα παιδιά.
Το γεγονός ότι η έδρα του συλλόγου βρίσκεται δίπλα στο σχολείο υπάρχουν στενοί δεσμοί μεταξύ του Συλλόγου των γονέων , των δασκάλων, και των μελών του Κερκυραϊκού Συλλόγου.
Το ενδιαφέρον των μαθητών και του κόσμου για το νησί των Φαιάκων ήταν πολύ μεγάλο και συνεχώς ρωτούσαν και έπαιρναν πληροφορίες για τον πολιτισμό ,τις παραδόσεις και για τις διευκολύνσεις μετάβασης στο νησί λόγω Εγνατίας οδού και ακόμα ότι η Κέρκυρα είναι ο τόπος που θα μπορέσουν άνετα ,φιλόξενα ,οικονομικά και πολιτισμένα, να κάνουν τις εκδρομές τους και να παραθερίσουν απολαμβάνοντας τις ομορφιές του νησιού . Οι Φαίακες όπως γίνεται σε όλες τις εκδηλώσεις, μοίρασαν φυλλάδια με πληροφορίες, και φωτογραφίες για την Κέρκυρα .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου