Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

φιλαρμονική Κερκύρας ''ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ'' μια ανάσα δροσιάς στην γενική μιζέρια!

ΜΑΝΤΖΑΡΟΣΤο ανακαινισμένο κτίριο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος, επισκέφτηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013, ο Αντιπεριφερειάρχης, Κέρκυρας, Χρήστος- Ηρακλής Σκούρτης προκειμένου να  παραδώσει  στη Φιλαρμονική 400 νέες στολές (200 χειμερινές, 200 εαρινές) και 220 καπέλα (110 χειμερινά, 110 θερινά), στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ενίσχυση εξοπλισμού Φιλαρμονικών Κέρκυρας».
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000 € χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (2007-2013) συγχρηματοδότηση από Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η παραλαβή έγινε από την Επιτροπή Παραλαβής. Ο Αντιπεριφερειάρχης, που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την προώθηση του προγράμματος, έδωσε το παρόν. Επίσης, στη συνάντηση, παρευρέθηκαν ο Αρχιμουσικός κος Σπυρίδωνας Δολιανίτης, ο Υπαρχιμουσικός κος Σπυρίδωνας Νίκας και ο κος Γεράσιμος Μουρμούρης μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου.
Σε δηλώσεις του, ο κος Σκούρτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η μουσική αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας. Χρέος όλων μας είναι να διαφυλάξουμε και να προάξουμε την παράδοση αυτή. Οι Φιλαρμονικές Εταιρείες, συν τοις άλλοις, παράγουν σημαντικό εκπαιδευτικό έργο το οποίο όμως χρειάζεται τις απαραίτητες υποδομές προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα.
Η ενίσχυση τους με μουσικά όργανα, κράνη και στολές ενισχύει το έργο αυτό καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες των μουσικών. Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε κάθε παρόμοια ενέργεια ευχαριστεί όλους μας και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που συνεχίζει και ολοκληρώνει τη δράση, που ξεκίνησε από την τελευταία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας.
Θα ακολουθήσει η παράδοση στολών και στις άλλες Φιλαρμονικές της Κέρκυρας.
πηγή:corfutime.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου