Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ από dionysos-weather.gr

Βελτιωμένος θα είναι γενικά ο καιρός το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με σχετική ζέστη αλλά και μελτέμι στο Αιγαίο το οποίο θα πνέει με ισχυρές εντάσεις ενώ κάποια αστάθεια θα έχουμε μόνο στην Μακεδονία και στα ορεινά της Θράκης αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο .
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά ενώ στα ανατολικά θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με το μελτέμι να δροσίζει την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

 
Αναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σαββατοκύριακο 22-23/6/2013:
Με καλό καιρό θα ξεκινήσει το Σάββατο αλλά και η Κυριακή σε όλη την χώρα με ηλιοφάνεια καλή διαύγεια και ορατότητα και πολύ λίγες νεφώσεις.
Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αρχίσει να συννεφιάζει στην βόρεια χώρα και συγκεκριμένα στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία αλλά και στα ορεινά της Ροδόπης-Θράκης και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα .
Πιθανότητα για παρόμοια φαινόμενα υπάρχει και στην ορεινή δυτική Μακεδονία μέχρι και την Ήπειρο και κυρίως στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα μας με τις γειτονικές χώρες καθώς και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα συνεχίσει το καλοκαιρινό σκηνικό με την μεν ανατολική Ελλάδα να έχει το μελτέμι το ενισχυμένο που θα δίνει ανάσες δροσιάς ,ενώ από την άλλη στην δυτική Ελλάδα αυτό το μελτέμι θα λειτουργεί ως καταβάτης και θα θερμαίνει την δυτική και νοτιοδυτική Ελλάδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ. Πιθανότητα και για 8 μποφόρ πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο.
Ακολουθεί ο χάρτης με τις θερμοκρασίες :

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου