Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 από το doinysos-weather.gr

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013
Η αστάθεια σε ηπειρωτικές και κυρίως ορεινές περιοχές της χώρας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό, ωστόσο αυτές δεν θα είναι οι ίδιες σε σχέση με την Κυριακή. Έτσι λοιπόν, αναπτύξεις νεφών που προς το μεσημέρι και κυρίως τις αμέσως επόμενες ώρες, θα οδηγήσουν σε όμβρους, αναμένονται στις εσωτερικές περιοχές της Πελοπονήσου καθώς και πάνω από την Πίνδο, αλλά και τη Ροδόπη. Όσον αφορά την Πελοπόνησο και την ανατολική Στερεά, τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα, πλήττοντας και περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου στην ανατολική Πελοπόνησο και στην ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων περιοχών στον Κορινθιακό. Αναλόγως και στη Θεσσαλία, αλλά και στη δυτική Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες προερχόμενες από τα ορεινά. Ανάλογη η εικόνα του καιρού και στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, με φαινόμενα που αρχικά θα εκδηλωθούν στη Ροδόπη. Προς την αλλαγή της ημέρας, ο καιρός θα παραμείνει αρκετά κλειστός και με εκδήλωση καταιγίδων με τάση μετακίνησης προς τα παράκτια στην κεντρική Μακεδονία και τη Χαλκιδική, στη Θεσσαλία αλλά και στην βορειοανατολική Στερεά.
Η θερμοκρασία υποχωρεί κατά 1-2 βαθμούς κι έτσι οι μέγιστες που θα εντοπίζονται σε εσωτερικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, δεν θα ξεπεράσουν τους 31-32 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες αναμένονται στους 30-31 σε γενικές γραμμές. Όσον αφορά το ανατολικό τόξο του Αιγαίου, θα σημειωθούν παρόμοιες τιμές καθώς επίσης και στην ηπειρωτική και νότια Κρήτη ενώ, στις υπόλοιπες περιοχές του πελάγους, οι μέγιστες θα φτάσουν τους 25-28 βαθμούς γενικά.
Το μελτέμι θα κάνει αισθητή την παρουσία του κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, από το γεωγραφικό πλάτος της Χίου και νοτιότερα, φτάνοντας τα 5-6 μποφώρ και σε περιοχές καναλισμού και τα 7. Στα 6-7 μποφώρ η έντασή του, στο Καρπάθιο καθώς και στην ανατολική Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές του κεντρικού/νοτίου Αιγαίου, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3-4 μποφώρ, καθώς επίσης και στο βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου μάλιστα η μεγαλύτερη έντασή του θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια των νυχτερινών και πρώτων πρωινών ωρών. Ασθενές το ρεύμα στο βορειοδυτικό Αιγαίο, θα έχει μεγαλύτερη σχέση με την εκδήλωση φαινομένων αστάθειας μετά τις απογευματινές ώρες, όπου πρόσκαιρα θα ενισχυθούν οι άνεμοι, παρά με τον ημερήσιο κύκλο ενίσχυσης/εξασθένησης του μελτεμιού.
undefined
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου