Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ 21-23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΕΝΙΣΧΥΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ

….Μπορούμε να πάρουμε την μοίρα στα χέρια μας και να δημιουργήσουμε…

Αυτή θα μπορούσε να είναι μια φράση που περικλείει όλη την ενέργεια που διαθέσαμε αυτή την χρονιά, με στόχο την εσωτερική γαλήνη και αρμονία, στόχο που μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν τολμήσουμε να αγγίξουμε τα δύσκολα θέματα… την Ζωή, την Ελπίδα, την Αναζήτηση, τον Θάνατο, την Συνέχεια.
Τόλμη και συγνώμη, αλληλεγγύη και πάθος, συσπείρωση και ήθος!
Η «Ασκητική» με καλούσε να περπατήσω στα δύσβατα μονοπάτια της μάθησης, του πυρήνα της ύπαρξης μας, της αναζήτησης της οδού, της λύτρωσης και της κάθαρσης. Με καλούσε, σαν σειρήνα, να πραγματευτώ την ζωή, την αγάπη, την φιλανθρωπία, την απλότητα, την ηθική και την αλληλεγγύη. Να δω με «αθόλωτο» μάτι την θηλυκή πλευρά της ζωής μέσα από την ερμηνεία των υπέροχων γυναικών που αποδίδουν στο κείμενο του Καζαντζάκη την δική τους προσωπική ευλογία… Ο χαρακτήρας που αποτυπώνει κάθε μια πάνω στο στοιχείο που αποδίδει, είναι αυτός που θα φέρει και στο εξής!
Γιατί για πρώτη φορά μου έγινε τόσο κατανοητό ότι η ζωή είναι αντανάκλαση της νόησης μας, της ψυχής μας και της ελεύθερης βούλησης.

Τολμηρά, δραματοποιήσαμε το φιλοσοφικό κείμενο, χωρίς καμία παρέμβαση, με απόλυτο σεβασμό στην εκφορά του λόγου και στα γραφόμενα του Συγγραφέα.
Ευχόμαστε σε όλους σας καλή απόλαυση και καλή αναζήτηση….

Για την Θεραπευτική Θεατρική Ομάδα «ΕΚΦΡΑΣΗ»

Η Συντονίστρια

Μαρία Β. Δημοπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου