Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ από 9/7 εως 12/7/2013 dionysos-weather.gr

Άστατος ο καιρός τις επόμενες ημέρες το μεσημέρι και το απόγευμα στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας αλλά και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη θαλάσσια και νησιωτική χώρα τα μελτέμια θα κυριαρχήσουν ενισχυμένα φτάνοντας και τα 6-7 μποφόρ ενώ ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην κεντρική ανατολική και βόρεια χώρα ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα πελάγη
.
Αναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας Τρίτη-Παρασκευή 9-12/7/2013:
Τρίτη 9/7/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει καλός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις αστάθειας θα έχουμε στα ορεινά τμήματα που θα πυκνώσουν και θα δώσουν μπόρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία-Θράκη αλλά και στην Ήπειρο-δυτική Μακεδονία.
Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα για μπόες στα ορεινά της βοριεοδυτικής Θεσσαλίας ,της κεντρικής Στερεάς και της ορεινής Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Τετάρτη-Παρασκευή 10-12/7/2013:
Καλός ο καιρός και πάλι τις πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια και καλή διαύγεια και ορατότητα.
Προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μπόρες στο μεγαλύτερο κομμάτι της Μακεδονίας αλλά και στην Ήπειρο-Θεσσαλία μέχρι και τα ορεινά της Ροδόπης.
Μέχρι το απόγευμα παρόμοια φαινόμενα θα έχουν επηρεάσει και την βόρεια βορειοανατολική Στερεά(κυρίιως όμως την δυτική και κεντρική Στερεά)-Θεσσαλία αλλά και την Πελοπόννησο.
Στα νησιά του Ιονίου-Αιγαίου ο καιρός θα είναι καλύτερος αλλά με ενισχυμένους βοριάδες και ηλιοφάνεια.
Δείτε τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στην Ελλάδα:
undefined

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου