Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

kerkyra+achillionΤην αποκατάσταση και ανάδειξη του εμβληματικού συγκροτήματος του Αχιλλείου στην Κέρκυρα, με στόχο την αναβάθμιση και επέκταση της μουσειακής του χρήσης, ενέκρινε την Πέμπτη ομόφωνα το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Οι εργασίες αφορούν στα τέσσερα κτίρια του συγκροτήματος: το κτίριο του Ανακτόρου, που θα έχει μουσειακή χρήση, το κτίριο Στρατώνων, όπου θα στεγαστούν χώροι πολλαπλών χρήσεων και γραφεία, το κτίριο Βαρώνου, που θα περιλαμβάνει χώρους εστίασης, και το κτίριο του Θυρωρείου που προορίζεται για γραφείο πληροφόρησης και εξυπηρέτησης κοινού, εκδοτήρια εισιτηρίων και βοηθητικούς χώρους.
Η αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική προμελέτη αφορά κυρίως σε ήπιες και αναστρέψιμες επεμβάσεις, λόγω του μνημειακού χαρακτήρα του συγκροτήματος, με κύριο στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των κτιρίων, όπως υγρασία, φθορές και παραμορφώσεις. Επίσης, θα γίνει αποκατάσταση της κλίμακας Heine, που αποτελούσε την κύρια πρόσβαση του ανακτορικού συγκροτήματος κατά τα πρώτα χρόνια κατασκευής του συγκροτήματος και η οποία λόγω ετοιμορροπίας δεν είναι επισκέψιμη.
Η προμελέτη  θα υποβληθεί για έγκριση και στο προσεχές Συμβούλιο Μουσείων.
Πηγή: «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ
Πηγή: corfutime.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου