Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ

Πείτε ΟΧΙ στην οικολογική και οικονομική καταστροφή Καλάμου και Καστού απο την ιχθυοκαλλιέργεια

Αυτό το ψήφισμα αναμένει έγκριση από το Avaaz: Ψηφίσματα Πολιτών
Πείτε ΟΧΙ στην οικολογική και οικονομική καταστροφή Καλάμου και Καστού απο την ιχθυοκαλλιέργεια
10,000
93
93 υπογραφές. Ας φτάσουμε 10,000

Γιατί είναι σημαντικό;

Αυτή την στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί με παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο μέσω μιας κοινής υπουργικής απόφασης(ΚΥΑ) 31722/4-11-2011 να επιβάλει την βιομηχανική ιχθυοκαλλιέργεια σε γιγάντια κλίμακα στις Ελληνικές θάλασσες κηρύσσοντας αυτές τις περιοχές ως οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) χωρίς την παραμικρή ζήτηση άποψης από τοπικές κοινωνίες η μελέτη περιβαλλοντικων και άλλων επιπτώσεων προκείμενου να το δικαιολογήσει.

Οι κύριοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλες εταιρίες βιομηχανικής ιχθυοκαλλιέργειας που επιστημονικά είναι αποδεδειγμένο ότι ληστεύουν και βλάπτουν ανεπανόρθωτα το οικοσύστημα. Η Ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι στην περίπτωση των νησιών Καλάμου και Καστού, δυο στολίδια του ιονίου πελάγους με πανέμορφα νερά και με διάφορα απειλούμενα είδη όπως η μεσογειακή φώκια και ως κυρία πηγή βιοπορισμού των κάτοικων τον τουρισμό και τις παραδοσιακές μορφές αλιείας ότι η κυρία μορφή δραστηριοτητας που πρέπει να έχουμε ως κινητήριο δύναμη για την οικονομία μας για το μέλλον είναι η βιομηχανική ιχθυοκαλλιεργεια και γι αυτό συμπεριλαμβάνει όλα τα νερά γύρω από τα νησιά μας σε αυτήν. Σε αυτό αντιδρούμε δυναμικά σαν κάτοικοι και φίλοι του νησιού αλλά και υπερασπιστές βασικών συλλογικών δικαιωμάτων και φυσικά φίλοι του περιβάλλοντος.

Το πιο σημαντικό σημείο γενικά με το όλο ζήτημα είναι ότι σε μια χωρά υποτίθεται δημοκρατική και επίσημα μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης επιχειρείται χωροταξικός σχεδιασμός εν μια νυκτί παράνομα και σε εμφανή συνεννόηση με τα μεγάλα συμφέροντα εταιριών υδατοκαλλιέργειας. Αυτή την στιγμή 111 φορείς από όλη την Ελλάδα έχουν προσφύγει στο συμβούλιο της επικρατείας κατά της εν λόγω κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) με ημερομηνία εκδικασης την 6η Νοεμβρίου 2013 .

Είναι σημαντικό να καταλάβει κάνεις ότι αυτό το αντιλαϊκό, αντιδημοκρατικό και αντιπεριβαλοντικό μετρό δεν πρέπει να περάσει οχι μόνο για εμάς και για την παγκόσμια βιοποικιλοτητα μέρος της οποίας απειλείται άμεσα άλλα και γιατί κάτι τέτοιο είναι η αρχή για χειρότερους ανάλογους σχεδιασμούς οχι μόνο εκ μέρους της Ελληνικής άλλα και άλλων κυβερνήσεων άλλου στο μέλλον.

Ψηφιστε λοιπον κατα του χαρακτηρισμου των νερων των νησιων Καλαμου και Καστου ως περιοχες οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειων(ΠΟΑΥ) μεσώ της εν λόγω υπουργικής απόφασης και σταματήστε την παράφορη καταπάτηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως το καθαρό νερό και ο αέρας στο βωμό του κέρδους του μεγάλου κεφαλαίου και της διαφθοράς του κράτους και των πολίτικων του .
για να υπογράψτε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου