Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Πάτρα: «Καμπάνες» στους τρεις δράστες που φίμωσαν και λήστεψαν ηλικιωμένη στην Κεφαλονιά


Είχαν αφαιρέσει από την 80χρονη 2.000 ευρώ και τα κοσμήματά της
[07:10,17/10]
undefinedΣε δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο «εγκέφαλος», όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, της ληστείας που είχε σημειωθεί πριν αρκετό καιρό, σε περιοχή της Κεφαλονιάς με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, έριξε βαριές «καμπάνες» στους τρεις δράστες της ληστείας. Πρόκειται για έναν Κεφαλλονίτη, ο οποίος έχοντας ως συνεργούς δυο Ρομά, μπήκε στο σπίτι της 80χρονης γυναίκας, την φίμωσαν και τη λήστεψαν.
Το δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκιση και των τριών δραστών. Συγκεκριμένα στον «εγκέφαλο» επέβαλε την ποινή της κάθειρξης 15 ετών, καθώς τον βάρυνε η κατηγορία της ληστείας με βίαιο τρόπο, αφού φέρεται να είναι αυτός που φίμωσε την ηλικιωμένη και από 9 και 8 χρόνια, αντίστοιχα, στους δυο Ρομά.
Στους δύο Ρομά επεβλήθησαν μικρότερες ποινές, καθώς από τα στοιχεία προέκυψε πως λειτουργούσαν κατ’ εντολή του Κεφαλλονίτη. Μάλιστα ο ρόλος του ενός στη ληστεία ήταν να μεταφέρει τους άλλους δυο με το αυτοκίνητο του στο χωριό «Πάστρα», στον οδικό άξονα που ενώνει το Αργοστόλι με τον Πόρο.
Οι δράστες αφού επιτέθηκαν και ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη, εντός του σπιτιού της,  στην συνέχεια την  φίμωσαν προκειμένου ανενόχλητοι να αφαιρέσουν 2.000 ευρώ σε μετρητά, χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου