Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Ο ΠΡΩΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Σε μια σειρά από θέματα που αφορούν την επικαιρότητα αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Δωδώνης και πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του -Ε -.
Ο κ. Χρυσόστομος επέστρεψε πρόσφατα στην Αθήνα από το ταξίδι που έκανε στην Κύπρο μαζί με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιο και αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που πρόκειται σύντομα να υπογραφεί με την τοπική εκκλησία, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο εκκλησιών και σε θέματα που αφορούν τον θρησκευτικό τουρισμό!
Μεταξύ άλλων όμως, ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικράτησε το φετινό καλοκαίρι στην περιοχή του Ναυαγίου, κάνοντας λόγο για μια απαράδεκτη εικόνα και αποδίδοντας διαχρονικές ευθύνες στις εκάστοτε δημοτικές αρχές, χωρίς να εξαιρέσει και την σημερινή!
«Τα πράγματα εκεί είναι τραγικά και φοβερά! Η ευθύνη από την αρχή ως το τέλος, βαραίνει τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, μηδέ εξαιρουμένου  και της σημερινής!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος και συνέχισε λέγοντας:
«Ο σημερινός Δήμαρχος κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ενοικίαση του χώρου από την Μητρόπολη και τους όρους της προκήρυξης θα τους έγραφε καλύτερα ένας περιπτεράς! Αντί να δίνουν εγγυήσεις πως θα είναι συνεπείς, ζήτησαν από εμάς εγγυήσεις».
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης σχολίασε πως η προκήρυξη επεστράφη τρεις φορές για διορθώσεις και επιφυλάχθηκε να πει πολλά περισσότερα όταν επιστρέψει στο νησί.
Ο ίδιος πάντως δήλωσε αποφασισμένος και για την περίπτωση του Ναυαγίου αλλά και για την περίπτωση των Στροφάδων, να προχωρήσει στην αξιοποίηση των δύο περιοχών, απέναντι σε …μικροπολιτικά συμφέροντα που βάζουν εμπόδια και ιδιαίτερα την περίοδο των εκλογών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου