Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

Μεγάλη η τιμή και η δικαίωση για όλους εμάς που ιδρύσαμε πριν 2,5 χρόνια,τον Μάρτιο του 2011,την ''Επτάνησο Πολιτεία''.
Θεωρήσαμε σκόπιμο σαν Ελληνες Επτανήσιοι,να τιμήσουμε και να αναδείξουμε με όλες τις δυνάμεις μας,την ''Επτάνησο Πολιτεία''.
Το πρώτο ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος που ιδρύθηκε στις 21 Μαρτίου του 1800,στην Κωνσταντινούπολη,υπό την προστασία των οθωμανών και των Ρώσων.
Τιμήσαμε από την πρώτη στιγμή τον ναύαρχο Θεόδωρο Ουζακώφ,που αγιοποιήθηκε το 2004 από την Ρωσική Εκκλησία,και η μνήμη του εορτάζεται στις 2 Οκτωβρίου.
Είναι ο άνθρωπος που ηγείτο του στόλου που έδιωξε τους άθεους γάλλους από τα νησιά μας,αλλά ΚΥΡΙΩΣ δημιούργησε το πρώτο ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος από την εποχή της άλωσης της Πόλης.
Το κράτος αυτό βοήθησε στην μετέπειτα Ελληνική Επανάσταση με όλες τις δυνάμεις του.
Στα νησιά μας,έβρισκαν πάντα καταφύγιο οι αγωνιστές της Επαναστάσεως και έπαιρναν δυνάμεις για να συνεχίσουν τον αγώνα τους!
Αλλά να μην ξεχνάμε τους Κεφαλονίτες και Ζακυνθινούς προγόνους μας,που όταν η Ελληνική Επανάσταση είχε αρχίσει να υποχωρεί,με επικεφαλής τον μετέπειτα πρωθυπουργό Ανδρέα Μεταξά διέλυσαν στην Μάχη του Λάλα,τους τούρκους και έδωσαν ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ στον Ελληνικό αγώνα.
Πολλές επιθέσεις δεχθήκαμε από πολλά μέτωπα!
Από ανιστόρητους που έλεγαν ότι η ''Επτάνησος Πολιτεία'' ήταν μόρφωμα κρατιδίου,από άλλους ανοήτους που έβλεπαν σε μας,αποσχιστικές τάσεις,από αγγλόφιλους που θεωρούσαν καλή την αγγλική κατοχή και την ονόμαζαν ''προστασία'' , από ρατσιστές που χαρακτήριζαν κάποιους από εμάς ''Επτανήσιους μαϊμούδες'' επειδή δεν είχαμε γεννηθεί όλοι στα νησιά μας,όπως πίστευε και πιστεύει ο αρρωστημένος ρατσιστικός εγκέφαλος τους!
Αποκαλύφθηκαν δημόσια πρόσωπα με έντονες τέτοιες ρατσιστικές αντιλήψεις.
ΟΛΟΙ αυτοί απομονώθηκαν!
Μείναμε και ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ όρθιοι όπως αρμόζει σε Ελληνες και δη Επτανησίους!
Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης, μας τίμησε στις γιορτές της Γκιόστρας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Ζάκυνθο και τον ευχαριστούμε θερμά!
Σήμερα ο Δήμος και η Εκκλησία της Ζακύνθου τίμησαν με τον μεγαλοπρεπέστερο τρόπο τον Αγια Ναύαρχο Θεόδωρο Ουζακώφ και ο Δωδώνης Χρυσόστομος,πρώην Ζακύνθου έγραψε Απολυτίκιο για την μνήμη του.
Η προτομή του στέκει από σήμερα 13 Οκτωβρίου 2013, περήφανη μπροστά στον Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου.


Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου