Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΑΚΟΥΣ;;; Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ ΖΗΛΕΥΕΙ ΤΣΟΥ ΤΖΑΝΙΩΤΕΣ!!!

Εγκρίθηκε στην τελευταία (16-10-2013) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η επικαιροποίηση της μελέτης για το έργο «Βιοκλιματική Αναβάθμιση της πλατείας Σολωμού».
Η επικαιροποίηση αφορούσε συγκεκριμένες τροποποιήσεις στην Αρχιτεκτονική μελέτη, μετά από τις παρατηρήσεις του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Ζακύνθου, της 20ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και άλλων δημοσίων αρχών, αλλά και την επικαιροποίηση του αναλυτικού τιμολογίου εργασιών για τον προϋπολογισμό έργου καθώς και την απαιτούμενη συμπλήρωση-επικαιροποίηση των Τευχών Δημοπράτησης, προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου. «Κατόπιν των τροποποιήσεων αυτών έχουν εξασφαλισθεί όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις για την υλοποίηση του έργου» επισημαίνει με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή και συνεχίζει …
«Η Δημοτική Αρχή, έχοντας συγκεκριμένο στόχο για την αισθητική βελτίωση της πόλης, την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και την οικονομική ανάπτυξη της Ζακύνθου, υλοποιεί και προωθεί ένα συνολικό σχέδιο. Σε αυτό το σχέδιο συμπεριλαμβάνονται η ανάπλαση της δημοτικής πλαζ, που ήδη ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό, η βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου της πόλης συμπεριλαμβανομένης και της πλατείας Σολωμού και η ανάπλαση της παραλιακής οδού.
Όσον αφορά το έργο της αναβάθμισης του κέντρου της πόλης, είναι μια παρέμβαση ευρείας κλίμακας και εκτός από την  πλατεία Σολωμού, πρέπει να επισημανθεί ότι συμπεριλαμβάνεται και η διαμόρφωση και ανάπλαση των οδών που περιβάλλουν την πλατεία. Όπως περιγράφεται και στην επικαιροποιημένη μελέτη, ο χώρος παρέμβασης είναι εκτός από την πλατεία Σολωμού και οι οδοί που την περιβάλλουν, δηλαδή: η παραλιακή οδός μπροστά από την πλατεία, η οδός Δ. Ρώμα, Αγίων Πάντων, Εθνικής Αντιστάσεως, Λ. Ζήβα, Μαντζάρου, Λ. Ζώη, Ριζοσπαστών, Καρβέλα και Δεσύλλα. Όσον αφορά την πλατεία, βάσει της εγκεκριμένης μελέτης προβλέπεται: νέα δαπεδόστρωση με μαρμάρινες πλάκες και ψυχρούς κυβόλιθους, πέργκολες σκιασμού και ξύλινα decks για την καλύτερη χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων που αναπτύσσουν τα καταστήματα, νέα παρτέρια υψηλής και χαμηλής φύτευσης, υψηλής ποιότητας και αισθητικής φωτισμός του χώρου καθώς και αρχιτεκτονικός φωτισμός όλων των δημοσίων κτιρίων που περιβάλλουν περιμετρικά την πλατεία και βιοκλιματικά κανάλια αερισμού.
Στη Λεωφόρο Δημοκρατίας προβλέπεται: τοποθέτηση βιοκλιματικού καναλιού αερισμού, περισσότερο πράσινο, νέες πέργκολες σκιασμού, ξύλινα decks, ενώ στις περιφερειακές οδούς που αναφέρονται παραπάνω προβλέπεται: η βελτίωση του οδοστρώματος με αντικατάσταση της υπάρχουσας ασφάλτου με ψυχρή, η εφαρμογή της εγκεκριμένης  κυκλοφοριακής μελέτης με περιορισμό της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζοδρομήσεις, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, επίστρωση του οδοστρώματος με ψυχρούς κυβόλιθους περισσότερα δέντρα και χαμηλή φύτευση καθώς και υψηλής ποιότητας και αισθητικής φωτισμός του χώρου.»
Πηγή:http://zantepress24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου