Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Δυτική Ελλάδα: Αναμένονται βροχές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας για τις επόμενες ώρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν και αύριο Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων.

Για αύριο, Πέμπτη, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν έως το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι θα επικρατήσουν αρχικά στα δυτικά και βόρεια και έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.
Για την Δυτική Ελλάδα οι προγνώσεις των  μετεωρολόγων αναφέρουν οτι οι  καταιγίδες θα συνεχιστούν στη διάρκεια της νύχτας και το ξημέρωμα θα βρει την περιοχή υπό βροχή. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς κελσίου. Σχετική βελτίωση του καιρού θα σημειωθεί απο το μεσημέρι και μετά.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, παίρνοντας μέτρα αυτοπροστασίας.
Ειδικότερα, να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμόδιων φορέων, να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου, μακριά από δέντρα. Επίσης, να μείνουν μέσα στο αυτοκίνητο, με τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
Τέλος, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, ακόμα και αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς και να απέχουν από δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου