Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

''Μελισσάνη Κεφαλονιάς στα 12 μέρη του κόσμου'' επιμέλεια Κων.Παπαδάτος

Melissani Cave. Kefalonia
Τις τελευταίες μέρες η Κεφαλονιά πρωταγωνιστεί στα δελτία ειδήσεων και στις σελίδες των εφημερίδων, λόγω των σεισμών που έχουν πλήξει το νησί. Μέσα σ’ αυτό το ανήσυχο κλίμα, το δημοσίευμα της Huffington Post που κατατάσσει το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης στο Καραβόμυλο της Κεφαλονιάς στη λίστα με τα 12 μέρη του κόσμου ασύλληπτης ομορφιάς και μαγείας, ήρθε να μας εκπλήξει ευχάριστα, να δώσει μια νότα αισιοδοξίας και να χαράξει ένα χαμόγελο στα χείλη όλων όσων αγαπούν αυτόν τον τόπο.
Μια εικόνα πλημμυρισμένη σε ένα απόκοσμο, αλλά τόσο θελκτικό γαλάζιο, φως που προκαλεί με τη διαύγειά του κι ένα μοναδικά ρομαντικό τοπίο προκαλούν το βλέμμα και το νου να ανακαλύψει την Κεφαλονιά του μύθου.
Στην ίδια λίστα φιγουράρουν περιοχές όπως η εκτυφλωτικά λευκή Whitehaven Beach, στο νησί Whitsunday Island της Αυστραλίας και η Dean’s Blue Hole στις Μπαχάμες (η πιο βαθιά σπηλιά του κόσμου, σύμφωνα με πληροφορίες).
Στη συνέχεια οι συντάκτες κάνουν αναφορά στο εντυπωσιακό ηφαίστειο Kelimutu της Ινδονησίας με τους τρεις κρατήρες (!), ενώ προκλητικά εξωγήινη φαντάζει η  συστοιχία των βράχων Hvítserkur στον κόλπο Huna Bay της Ισλανδίας,
Ο κατάλογος συνεχίζεται με τον ανθισμένο και πολύχρωμο κάμπο Namaqualand της Νότιας Αφρικής, την περιτριγυρισμένη από καταρράκτες φυσική πισίνα Hamilton Pool Preserve στο Τέξας, η οποία δημιουργήθηκε όταν κατέρρευσε ο θόλος πάνω από ένα υπόγειο ποτάμι και τον περιβόητο «χρυσό» ισλανδικό καταρράκτη Gullfoss.
Για το τέλος, το άρθρο κρατά τα άγρια βουνά Flatirons του Κολοράντο, τη λίμνη Natron στην Τανζανία, η οποία σύμφωνα με το θρύλο το νερό πετρώνει κάθε είδος ζωής, το ηλιοβασίλεμα στο Quirang της Σκωτίας και τις μυστηριώδης σπηλιές Vatnajokull Ice Caves που βρίσκονται μέσα (!) σε ένα παγόβουνο στην Ισλανδία.
πηγή:http://popaganda.gr/
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου