Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Βενετία: Δημοψήφισμα για ανεξαρτησία
Και η Βενετία στο δρόμο της Κριμαίας. Όσο τρελλό κι αν ακούγεται, οι κάτοικοι της Βενετιάς ψηφίζουν σήμερα για την «αποκοπή» της πόλης τους -ή όχι- από την Ιταλία.
Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τα δύο τρίτα των πολιτών θέλουν την ανεξαρτητοποίηση
της περιφέρειας Βένετο με πρωτεύουσα τη Βενετία, ωστόσο, η ψηφοφορία και φυσικά τα αποτελέσματά της δεν θα είναι δεσμευτικά.
Ειδικότερα, το Ενετικό δημοψήφισμα πραγματοποιείται από τοπικά κόμματα και ακτιβιστές που θέλουν η Βενετία να μετονομαστεί σε Δημοκρατία της Βενετίας.
Οι συμμετέχοντες θα απαντήσουν σε μια ερώτηση: «Θέλετε το Βένετο να γίνει μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη ομοσπονδιακή δημοκρατία;».
Σύμφωνα με το BBC, η ψηφοφορία διεξάγεται διαδικτυακά και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.
Και μπορεί τα ιταλικά ΜΜΕ να έδειξαν ελάχιστη προσοχή στην είδηση του δημοψηφίσματος -κάποιοι μάλιστα το αγνόησαν- ωστόσο, οι διοργανωτές του εκτιμούν ότι περισσότεροι από 2 εκατ. πολίτες θα ψηφίσουν.
Ο ανταποκριτής του BBC στη Ρώμη, Αλαν Τζόνσον, αναφέρει ότι τα δημοψηφίσματα αντικατοπτρίζουν τη συνεχώς αυξανόμενη αποσχιστική διάθεση σε πολλά μέρη της Ευρώπης, όπως η Καταλονία και η Σκωτία, που ψηφίζουν για να ανεξαρτητοποιηθούν τον Σεπτέμβρη.
πηγή:http://www.imerisia.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου