Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Eπικίνδυνα δέντρα απομάκρυνε η Πυροσβεστική στην Κέρκυρα

pyrosvestiki1Για απομάκρυνση δύο επικίνδυνων δέντρων επενέβει σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα στην ΕΟ Κέρκυρας – Λευκίμμης στη διασταύρωση Κατακαλού, το απόγευμα της Πέμπτης 27-3-2014, κατά τη διάρκεια της έντονης καταιγίδας, μεγάλο κλαδί ευκαλύπτου έσπασε και έπεσε πάνω σε διερχόμενο ΙΧ επιβατηγό προξενώντας ευτυχώς μόνον υλικές ζημιές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετέβη στο σημείο και απομάκρυνε το κλαδί, αλλά διαπιστώθηκε ότι και τα υπόλοιπα κλαδιά ήταν πιθανόν να σπάσουν, ενώ πλησίον υπήρχαν τέσσερα ξερά και σάπια δέντρα που επίσης εγκυμονούσαν κίνδυνο. Τα δέντρα βρίσκονταν σε οικοπεδικό χώρο μονοκατοικίας στην οποία διαμένει ανήμπορη ηλικιωμένη.
Την Παρασκευή η Πυροσβεστική απομάκρυνε τα τρία ξερά δέντρα, ενώ σήμερα που βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες μετέβησαν στο σημείο το ειδικό 30μετρο κλιμακοφόρο όχημα και ένα πυροσβεστικό όχημα με πέντε  πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι μετά από εργασία δύο ωρών κατάφεραν να απομακρύνουν και τα δύο τελευταία δέντρα, αποσοβώντας κάθε πιθανό κίνδυνο.
Στο σημείο υπήρχαν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, καθώς και προσωπικό της ΔΕΔΔΗΕ αφού πλησίον υπήρχαν δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος.
Στον τόπο παραβρέθηκε ο Διοικητής Δ.Π.Υ.  Ν. Κέρκυρας Πύραρχος Βαρσάμης Σπυρίδων. 
πηγή:http://www.corfutime.gr/
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου