Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ,ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!

Την ημέρα αυτή διάλεξαν κάποιοι για να υψώσουν τη σημαία της Επτανήσου Πολιτείας, μαζί με ένα πανό, στον Φάρο του Ενετικού Κάστρου της Λευκάδας. Το κίτρινο φτερωτό λιοντάρι της Βενετίας σε μπλε ύφασμα.
Η Επτάνησος Πολιτεία («Republica Settinsulare» ή «Republica delle Sette Isole Unite») υπήρξε από τις 21 Μαρτίου 1800 έως τις 8 Ιουλίου 1807. Ήταν το πρώτο Ελληνικό κρατίδιο που δημιουργήθηκε τρεισήμισι αιώνες μετά την κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τους Οθωμανούς το 1453. Μετά την νίκη του Ναπολέοντα στο Αούστερλιτς και την σύναψη της συνθήκης του Τιλσίτ στις 8 Ιουλίου 1807, τα Επτάνησα παραχωρήθηκαν και πάλι στην Γαλλία και η Επτάνησος Πολιτεία έπαψε να υφίσταται.
Οι Γάλλοι αυτοκρατορικοί άρχισαν να χάνουν τα Επτάνησα σταδιακά από το 1809 με την κατάληψη της Ζακύνθου από τον Αγγλικό στόλο. Στη συνέχεια οι Άγγλοι κατέκτησαν την Κεφαλονιά Ιθάκη Λευκάδα και Κύθηρα το 1810 και τέλος την Κέρκυρα το 1814. Με την συνθήκη των Παρισίων 5 Νοεμβρίου 1815 και την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ευρώπη, τα Επτάνησα αποτέλεσαν το αυτόνομο Ιονικό κράτος κάτω από την αποκλειστική προστασία της Μεγάλης Βρετανίας και μετονομάστηκαν σε Ηνωμένον Κράτος των Ιονίων Νήσων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου