Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Πάνω από 8.000 επισκέπτες στην Κέρκυρα την Κυριακή με κρουαζιερόπλοια

disney ploioΣτην Κέρκυρα θα προσεγγίσει για πρώτη φορά  αύριο Κυριακή το λιμάνι  το κρουαζιερόπλοιο «Disney Magic», της αμερικανικής εταιρείας κρουαζιέρας «Disney Cruise Line», με 2.500 περίπου επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Αμερικανοί.
Ο ΟΛΚΕ ετοιμάζει ήδη υποδοχή καθώς κοπέλες με τοπικές ενδυμασίες θα προσφέρουν τοπικά προιόντα στους επισκέπτες που θα κατέβουν από το πλοίο.
Στο κτίριο του επιβατικού σταθμού επίσης, οι επιβάτες θα δεχθούν το καλωσόρισμα από τους κερκυραίους κανταδόρους.
Προγραμματίζεται επίσης επίσκεψη στο πλοίο και ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών στην οποία έχουν προσκληθεί περιφερειάρχης Ι.Ν., Δήμαρχος Κέρκυρας, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, επιθεωρητής ΕΛ.ΑΣ. Ι.Ν. λιμενάρχης Κέρκυρας και βέβαια ο πρόεδρος του ΟΛΚΕ.
Η διοίκηση του οργανισμού ενημερώνει ακόμη ότι, επίσκεψη κοινού στο πλοίο απαγορεύεται ρητά από την ιδιοκτήτρια εταιρεία.΄
Το «Disney Magic» 83.338 τόνων, με μήκος 264 μέτρων, φιλοξενεί 2.700 επιβάτες και 1.005 μέλη πληρώματος και ηθοποιούς, ενώ έχει 11 καταστρώματα.
Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχουν χώροι ειδικά διαμορφωμένοι για τη διασκέδαση των παιδιών, με παιχνιδότοπους, νεροτσουλήθρες, κινηματογράφους, αλλά και χώροι δραστηριότητας και ψυχαγωγίας για τους μεγαλύτερους, όλοι διακοσμημένοι με ζωγραφιές και γλυπτά από τις γνωστές κινηματογραφικές παραγωγές του Disney.
Το πλοίο θα έλθει από την Κατάνια της Ιταλίας με εκτιμώμενη ώρα άφιξης 8.40 και θα παραμείνει στο νησί έως τις 6 το απόγευμα.
Ρεκόρ προσέλευσης
Οπως έχει ανακοινώσει ο ΟΛΚΕ, στις 22 Ιουνίου θα καταγραφεί ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών για την φετινή σεζόν, με πάνω από 8.000 επιβάτες προερχόμενους από 4 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια να καταπλεύουν στο λιμάνι.
Εκτός από το Disney Magic της εταιρείας Disney Cruises, το Emerald Princess της Princess Cruises, το Queen Elizabeth της Qunard Cruise Line και το Aurora της P&O Cruises θα παραμείνουν πάνω από 9 ώρες στο νησί της Κέρκυρας δίνοντας τον απαιτούμενο χρόνο στους επισκέπτες για περιήγηση και ποίκιλες δραστηριότητες.
Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο θα προσεγγίσουν το λιμάνι 53 κρουαζιερόπλοια με χωρητικότητα 97.000 επιβάτες και σύμφωνα με υπολογισμούς του Οργανισμού Λιμένος περισσότεροι από 80.000 θα απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού.
πηγή:http://www.corfutime.gr/
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου