Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Ποτάμι Αγίου Χαραλάμπη: “Στο ίδιο έργο θεατές”

Αυτή είναι η διαπίστωση που συνοδεύει τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και επιχειρηματιών γύρω από το ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη, εξαιτίας της ύπαρξης δυσάρεστων μυρουδιών αλλά και κουνουπιών. Ορισμένοι από αυτούς έχουν απευθυνθεί και στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, παρόλο που βρίσκεται σε εκκρεμότητα το πόρισμα του Κλιμακίου Ελέγχου Προστασίας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας, από την αυτοψία που έγινε προ ημερών.
Το πρόβλημα έγινε εντονότερο εξαιτίας των εργασιών που γίνεται στο ποτάμι με σκοπό αποκατάσταση της γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη. Τα αναχώματα που τοποθετήθηκαν δεξιά και αριστερά, κάνουν τα νερά να μένουν στάσιμα μη έχοντας οδό διαφυγής προς τη θάλασσα.
Ανοικτό μένει και το ενδεχόμενο η έντονη δυσοσμία στην περιοχή και η αλλαγή του χρώματος του νερού, να οφείλεται στο ότι αρκετές αποχετεύσεις καταλήγουν στο ποτάμι λόγω υπερχείλισης καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης. Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες είναι εκείνες που θα δώσουν οριστική και τεκμηριωμένη επιστημονικά απάντηση. Αφού διαπιστωθεί ποιά είναι η κατάσταση των αποβλήτων που καταλήγουν στο ποτάμι, αλλά και το αν γίνεται παράνομη ρίψη και άλλων υλικών.
Περισσότερα αναμένεται να γίνουν γνωστά, αφού ολοκληρωθεί το πόρισμα του ΚΕΠΕ. Ωστόσο, μια μέθοδος που φαίνεται να μπορεί να δώσει λύση, είναι η ρίψη ειδικών φαρμάκων που θα περιορίσουν και τις οσμές και τα κουνούπια.
πηγή:http://imerazante.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου