Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

''ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ'' παλιά μεγαλεία!

Τα έργα που πραγματοποιούνται στη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη, ανέδειξαν την προσεισμική ιστορία της Ζακύνθου. Θυμηθήκαμε το… πεντακάμαρο (τις 5 καμάρες της γέφυρας) το οποίο μπαζώθηκε στους σεισμούς του 1953. Για το πεντακάμαρο, αλλά και για την παραχώρηση των 1.950μ. για το ξεκίνημα της νέας γέφυρας, μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ» ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς:
«Πριν από 60 χρόνια, κάποιοι προσπάθησαν και το κατάφεραν να θάψουν το πεντακάμαρο, μαζί με τα μπάζα που δημιούργησαν οι σεισμοί του 1953. Θα έλεγα, αφού ζητήσω ταυτόχρονα τη κατανόηση όλων αυτών που ταλαιπωρούμε το διάστημα αυτό, ότι νιώθω ευτυχής. Και νιώθω ευτυχής γιατί αυτό που ονειρεύτηκα, να αναδείξουμε κάποια από τα μνημεία της προσεισμικής Ζακύνθου, γίνεται πράξη.
Αν δεν δημιουργήσεις προβλήματα, δεν σπάσεις αυγά, δεν φτιάχνεις ομελέτα! Σίγουρα, θα θέλαμε το έργο αυτό να έχει ξεκινήσει τον Μάρτιο και σήμερα να μην ταλαιπωρούμε τους επισκέπτες και τους συμπολίτες μας, όμως δεν εξαρτιόταν από μας αποκλειστικά. Παρόλα αυτά η δέσμευση που δώσαμε ότι η γέφυρα θα παραδοθεί για χρήση στις 13 Ιουλίου, θα υλοποιηθεί. Από το φθινόπωρο όμως και τον χειμώνα τα έργα θα συνεχιστούν ώστε η καμάρα του Αγίου Χαραλάμπη να αναδειχτεί, αφού πρώτα στερεωθεί.
Την Παρασκευή που μας πέρασε κατατέθηκε στη Βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ούτως ώστε να μας παραχωρηθούν τα 1.950μ. για να ξεκινήσει η κατασκευή της νέας γέφυρας, που θεωρώ ότι είναι το ζητούμενο για να δώσουμε λύση σε αυτή την περιοχή».
πηγή:http://imerazante.gr/
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου