Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

“Μπαλάκι” το άγαλμα του Βεζάλ λόγω φόβου κλοπής!

Ομόφωνη υπήρξε από το δημοτικό συμβούλιο η έγκριση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου περί αποδοχής δωρεάς αγάλματος του Βελγικού Κράτους προς το δήμο. Εκεί που υπήρξαν διαφωνίες ήταν για την επιλογή κοινόχρηστου χώρου στον οποίο θα τοποθετηθεί το άγαλμα με αποτέλεσμα ο Βεζάλ να γίνεται “μπαλάκι” ανάμεσα στο Λαγανά και διάφορες περιοχές εντός της πόλης.
Οι προτάσεις που τέθηκαν σε ψηφοφορία ήταν εκείνη του τοπικού συμβουλίου Πόλης που υποδείκνυε το σημείο που βρίσκεται σε παρτέρι επι της πλατείας Σολωμού και αυτή του δημοτικού συμβούλου Διονύση Κομιώτη που ήθελε να τοποθετηθεί εντός των ορίων του Παντοκράτορα.
Τελικά κατά πλειοψηφία επιλέχθηκε η πρώτη πρόταση.
Η χωροθέτηση
Τοποθετούμενος για το θέμα ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άκης Λαδικός, που συμμετείχε στις συναντήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα με τον Πρέσβη και τον Πρόξενο του Βελγίου, ανέφερε πως “είχαν προταθεί τα σημεία που βρίσκονται στην πλατεία Κάλβου, μπροστά από το Ξενία και την πλατεία Σολωμού. Επιλέχθηκε το τελευταίο καθώς είναι σε κεντρικό σημείο και εμφανίζει το μικρότερο βαθμό επικινδυνότητας να κλαπεί το άγαλμα βάρους 200 κιλών και ύψους 2.30μ που είναι κατασκευασμένο από χαλκό. Αυτή είναι ρήτρα των Βέλγων καθώς θέλουν να αποφύγουν κρούσματα κλοπής που συμβαίνουν παντού στην Ευρώπη και έχουν ως στόχο αντικείμενα κατασκευασμένα από χαλκό”
Στο Λαγανά
Ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Κομιώτης εξέφρασε την άποψη να τοποθετηθεί η προτομή του Ανδρέα Βεζάλ που οι Βέλγοι έχουν σκοπό να δωρίσουν, στην αντίστοιχη περιοχή που βρέθηκε και όπως ο Βαρβιάνης ισχυρίζεται ιστορικά ότι ενταφιάστηκε και είναι εντός των ορίων του Παντοκράτορα.
πηγή:http://imerazante.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου