Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

''Χοιρινή πανσέτα γεμιστή στο φούρνο'' του Νίκου Εγκαρχου (ΜΑΛΑΝΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ)

Πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης στη περιοχή των «Κήπων» στεγάζεται (40) χρόνια τώρα το οινομαγειρείο «Μαλάνος», σήμα κατατεθέν της Ζακυνθινής κουζίνας.
Σημερινός ιδιοκτήτης ο κ. Νίκος Έγκαρχος, συνεχιστής του πατέρα του, ανήσυχο πνεύμα και ιδιαίτερα αγαπητός έχει καταφέρει να έχει δίπλα του συνεργάτες που τον στηρίζουν για χρόνια δημιουργώντας έτσι μια σταθερή πορεία με αναφορά το καλό φαγητό και την εξυπηρέτηση του πελάτη.
Για τα 40 χρόνια της λειτουργίας του,χαρίζει μια συνταγή του,στους φίλους της ''Επτανήσου Πολιτείας''


Υλικά 1 πανσέτα χοιρινή 1 1/5 κιλό χωρίς κόκκαλο ανοιγμένη 4 σκελίδες σκόρδο Αλάτι χοντρό Πιπέρι Δεντρολίβανο 
1/5 κιλό πατάτες 100 gr φρέσκο βούτυρο 150gr Ελαιόλαδο
Εκτέλεση Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά την πανσέτα. Από την πλευρά που έχουν αφαιρεθεί τα κόκκαλα, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το δεντρολίβανο. Το διπλώνουμε και το δένουμε με σπάγγο σφιχτά σε ρολό, το αλείφουμε με το βούτυρο και το πασπαλίζουμε απ' έξω με αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί μαζί με το κρέας. Ρίχνουμε το λαδι και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 200 βαθμούς, γυριζοντάς το τακτικά για να ψηθεί παντού.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου