Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

''Ξεκινούν τα δρομολόγια των μαθητών στην Ζάκυνθο'' επιμέλεια Αλ.Χαλικιόπουλος

Μια σημαντική εκκρεμότητα έληξε χθες κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και αυτή αφορά την δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.
Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης που ψήφισε η Επιτροπή, ήταν και η έγκριση της υπογραφής των συμβάσεων με τους λεωφορειούχους αλλά και το ΚΤΕΛ, οι οποίοι κατέθεσαν οικονομικές προσφορές για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα δόθηκε η εξουσιοδότηση στην αρμόδια επιτροπή της Π.Ε Ζακύνθου να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ σε ότι αφορά την εκτέλεση μεμονωμένων δρομολογίων.
Μετά την χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής καλύπτεται το 95% των μαθητικών δρομολογίων τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.
Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου ενώ από τη Ζάκυνθο συμμετείχε ο περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας Διονύσης Μπάστας, ο οποίος έχει οριστεί τακτικός μέλος.
Επρόκειτο για μια από τις πρώτες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που πρόσφατα συστάθηκε σε Σώμα και για το λόγο αυτό υπήρχαν πολλά θέματα προς συζήτηση, τόσο εντός όσο και εκτός ημερήσιας διάταξης.
Από την πλευρά του ο κ. Μπάστας πρότεινε τακτικότερες συνεδριάσεις ώστε να μην μένουν  πολλά θέματα σε εκκρεμότητα.
πηγή:http://ermisnews.gr/

Όσον αφορά τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα ο κ. Νιοτόπουλος μας ενημέρωσε ότι πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο ανοικτός διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος καθώς δεν κατατέθηκε καμία προσφορά, και εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η επανάληψη του. Στις 30 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε επαναληπτικός ανοικτός διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος επίσης, απέβη άγονος καθώς δεν κατατέθηκε καμία προσφορά και εγκρίθηκε η συνέχιση του διαγωνισμού με τη διαδικασία απευθείας διαπραγμάτευσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου