Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Από την τσέπη τους πληρώνουν οι μαθητές την μετακίνησή τους

Από την τσέπη τους πληρώνουν οι  μαθητές της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου  να μετακινηθούν με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ και να μεταβούν στο σχολείο τους. Οι μαθητές αντιδρούν και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα ενώ οι γονείς σε αναφορές και μηνύματα , στην ZantePress24,  επισημαίνουν ότι « σε περίοδο οικονομικής ύφεσης που διανύουμε και που οι μισθοί έχουν μειωθεί κατακόρυφα, ένας ακόμη πονοκέφαλος προστέθηκε της πληρωμής των μαθητικών εισιτηρίων έστω και αν είναι μειωμένα κατά 50%».
Η σύμβαση μεταξύ του ΚΤΕΛ και της Π.Ε.Ζ δεν έχει ακόμη υπογραφεί κι έτσι το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις καθώς  προέκυψε σε περίοδο που οι υπηρεσίες στην Περιφερειακή Ενότητα βρίσκονται σε αναδιοργάνωση , και  πιθανόν  να χρειαστεί χρόνος για να διευθετηθεί το ζήτημα.
Η Zante Press24 επικοινώνησε με το Πρόεδρο του ΚΤΕΛ κ. Ηλία Μαλλιά ο οποίος  εξέφρασε την πεποίθηση πως το πρόβλημα θα λυθεί, υπογραμμίζοντας όμως πως ίσως έχει πάρει λίγο χρόνο περισσότερο από τις άλλες χρονιές, αφού τώρα οι υπηρεσίες στην Περιφέρεια συγκροτούνται.
«Μισθωμένα λεωφορεία δεν υπάρχουν και σαν Διοίκηση του ΚΤΕΛ, δώσαμε την πρόχειρη λύση να γίνεται η μετακίνηση των μαθητών με το μισό εισιτήριο. Παράλληλα προσθέσαμε και δρομολόγια για την μετακίνηση τους. Αυτό θα ισχύσει μέχρι υπογραφής της  σύμβασης με την Περιφέρεια και ήταν αναγκαίο προκειμένου να καλύπτονται τα πετρέλαια των λεωφορείων και όχι τα ημερομίσθια», δήλωσε χαρακτηριστικά στην . Zantepress24 ο κ.Μαλλιάς
πηγή:http://zantepress24.gr/
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου