Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου(25 Οκτωβρίου 2014) η τελετή χειροτονίας του νέου Καθολικού Αρχιεπισκόπου Αθηνών π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη στην Αθήνα,μετά τον ορισμό του στην θέση αυτή τον Αύγουστο από τον Αγιο Πατέρα, Πάπα Φραγκίσκο.
 agdionisios

Ο συριανός κληρικός, ο οποίος υπήρξε πολλά χρόνια εφημέριος της Φανερωμένης Σύρου, ανέλαβε τη θέση του Αρχιεπισκόπου των εν Αθήναις Καθολικών , μετά και την έγκριση της παραίτησης του π. Νικολάου Φώσκολου.

Στην τελετή έλαβε μέρος μεγάλος αριθμός κληρικών της Καθολικής Εκκλησίας, εκπροσώπων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός και πλήθος πιστών που τίμησαν το νέο Αρχιεπίσκοπο σ’ αυτή την κορυφαία στιγμή της ποιμαντικής του διαδρομής.


Βιογραφικό του νέου Αρχιεπισκόπου

Ο  π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος γεννήθηκε την 19η Ιουνίου 1944 στην Ερμούπολη της Σύρου.
Αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στη Σύρο, φοίτησε στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο των Μαριανών Αδελφών της Αθήνας.

Από το 1962 ως το 1968 παρακολούθησε σειρά φιλοσοφικών και θεολογικών μαθημάτων ως σπουδαστής του Ελληνικού Κολεγίου της Ρώμης και κατέστη άξιος του Διπλώματος Φιλοσοφίας και Θεολογίας του Ποντιφικού Γρηγοριανού Πανεπιστημίου.

Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος την 21η Ιουλίου 1968 από τον αείμνηστο Επίσκοπο Σύρου, Θήρας κλπ. Γεώργιο Ξενόπουλο στην Άνω Σύρο και τοποθετήθηκε στην Επισκοπή Σύρου.
Ως ιερέας είναι υπεύθυνος του Θεομητορικού Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης, διευθυντής της εφημερίδας της

Επισκοπικής του Επαρχίας, μέλος διαφόρων Επιτροπών της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, ιδιαιτέρως της επί της Θείας Λατρείας.

Είναι επίσης μέλος της Επισκοπικής Κουρίας, μέλος του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου, και δίδαξε το μάθημα των Θρησκευτικών επί σειρά ετών στα δημόσια σχολεία.

Συνεργάζεται στο ποιμαντικό έργο της προετοιμασίας των μελλονύμφων στο ιερό μυστήριο του Γάμου, προσφέροντας την καθοδήγησή του στα νεαρά ζευγάρια.

Εκτός από τα Ελληνικά, μιλά Ιταλικά και Γαλλικά. Ηταν ο μεταφραστής στην συνάντηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον Πάπα,στο Βατικανό.

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου