Ε.Π.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΣΤΟΥΜΠΑ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 με 1,5 κιλό τριμμένο τυρί από φέτα και μυζήθρα
λάδι,απαραίτητο για την συντήρηση στο ψυγείο
1 καυτή πιπεριά,αν την θέλουμε πικάντικη
ρίγανη
και φυσικά κεφαλονίτικη θρούμπα!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Παίρνουμε ένα γυάλινο δοχείο
Ρίχνουμε σε ένα μπολ αρκετό λάδι,στην συνέχεια δύο στρώσεις τριμμένου τυριού και 
ρίγανης και ανακατεύω καλά.
Αν θέλετε ρίχνετε και μια πιπεριά που έχετε τρίψει πριν στο blender.
Αφού λοιπόν ανακατέψω,ξαναρίχνω λάδι.
Ολο το μίγμα το ρίχνω στο γυάλινο δοχείο και μετά το φυλάω στο ψυγείο.
Α!!!!!!! Μην ξεχάσετε! κάθε φορά που παίρνετε μια ποσότητα,να στρώνετε μετά την επιφάνεια
και να ρίχνετε πάλι λάδι!
Απαραίτητο συνοδευτικό σε οινοποσία ή σε ουζοποσία!
Για κράσι ας μην το συζητήσουμε μα φυσικά ΡΟΜΠΟΛΑ!

1 σχόλιο:

  1. Πολύ τυχερός όποιος είχε την τύχη στα παλιότερα χρόνια να δοκιμάσει τη στούμπα που έφτιαχνε στο τυροκομείο του στο Ληξούρι ο Λευτέρης ο Κουταβάς, από τους μεγαλύτερους μάστορες της τυροκομικής τέχνης που έχει αναδείξει τούτος ο τόπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή