Υλικά
1 ½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο, νουά ή κιλότο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 καρφάκια γαρίφαλου
3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
2 φλιτζ. τσαγιού χυμό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Εκτελεση
Ετοιμασία: Αναμιγνύετε το σκόρδο με το μαϊντανό, τα γαρίφαλα, αλάτι και πιπέρι. Τρυπάτε (προκάρετε,εξ ου και το όνομα προκάδο),το κρέας κατά διαστήματα με μια μεταλλική βέργα για σουβλάκια ή με ένα μυτερό μαχαίρι και γεμίζετε τις τρύπες με το μίγμα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και βράζετε το κρέας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το κόβετε σε φέτες χωρίς να τις χωρίσετε μέχρι κάτω, το πιέζετε για να κλείσει και πάλι, το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και το στηρίζετε στις άκρες της (ή το δένετε) για να κρατηθεί κλειστό. Συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές ή με ζυμαρικά της αρεσκείας σας.
πηγή: cocinera
1 ½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο, νουά ή κιλότο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 καρφάκια γαρίφαλου
3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
2 φλιτζ. τσαγιού χυμό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Εκτελεση
Ετοιμασία: Αναμιγνύετε το σκόρδο με το μαϊντανό, τα γαρίφαλα, αλάτι και πιπέρι. Τρυπάτε (προκάρετε,εξ ου και το όνομα προκάδο),το κρέας κατά διαστήματα με μια μεταλλική βέργα για σουβλάκια ή με ένα μυτερό μαχαίρι και γεμίζετε τις τρύπες με το μίγμα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και βράζετε το κρέας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το κόβετε σε φέτες χωρίς να τις χωρίσετε μέχρι κάτω, το πιέζετε για να κλείσει και πάλι, το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και το στηρίζετε στις άκρες της (ή το δένετε) για να κρατηθεί κλειστό. Συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές ή με ζυμαρικά της αρεσκείας σας.
πηγή: cocinera
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου