Ε.Π.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κεφαλονίτικο μπουργέτο

Κεφαλλονίτικο μπουργέτο

Υλικά
  • για 4 άτομα
  • 1 κιλό μαριδάκι ή αθερίνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.κ. πελτές ντομάτας
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε καλά το μαριδάκι, το αλατίζετε, το βάζετε σε ένα φαρδύ σουρωτήρι και το αφήνετε στο ψυγείο με ένα πιάτο από κάτω για να μη σκορπίσουν τα υγρά του, ενώ θα τραβάει το αλάτι το ψάρι. Απλώνετε τις ντομάτες, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο μαζί με τον πελτέ στον πάτο ενός ταβά και στρώνετε από πάνω τους τα ψάρια, τα ανακατεύετε και τα απλώνετε ξανά, βάζετε και τη ρίγανη, χωρίς να την τρίψετε. Βάζετε το φαγητό να ψηθεί 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών, σε προθερμασμένο, στους 180oC, φούρνο.
Σημ.: Μπορείτε να μαγειρέψετε με αυτόν τον τρόπο σαρδέλες ή και γόπες, όχι πολύ μεγάλες, που στο Ιόνιο είναι ιδιαίτερα γευστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου