Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΛΑ ΕΚ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Στόχος της Επτανήσου Πολιτείας ήταν και είναι η ευαισθητοποίηση των μελών της  για διάφορα θέματα που άπτονται του Επτανησιακού Πολιτισμού και φυσικά να μπορεί κάποιος να ψάξει στην συνέχεια για περαιτέρω στοιχεία.
Συνήθως όπως ξέρετε δίνουμε την καταγωγή κάποιων, βάσει του πατέρα , αγνοώντας την καθοριστική παρουσία της μάνας! 
Η μάνα όμως χτίζει τα θεμέλια του χαρακτήρα ενός παιδιού. Οι πατεράδες δίνουμε το επίθετο, όμως η εν γένει πορεία είναι βαθειά επηρεασμένη από τις διδαχές της μητέρας.
Έτσι λοιπόν ο μακεδονομάχος Παύλος Μελάς και τα αδέρφια του, είναι και Κεφαλονίτες αφού εκτός από παιδιά του Μιχαήλ Μελά, είναι και παιδιά της Κεφαλονίτισσας Ελένης Βουτσινά!
Ο Μιχαήλ Μελάς που διετέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων με τις ηπειρώτικες ρίζες από το Πωγώνι και η Ελένη , το γένος Τυπάλδου Βουτσινά δημιουργούν μια οικογένεια με επτά παιδιά. Η Ελένη είναι κόρη εύπορου κεφαλονίτη εμπόρου από την Οδησσό.
Έχουμε λοιπόν την Άννα που παντρεύτηκε τον μεγαλοτσιφλικά Απόστολο Παπαδόπουλο(10.000  στρέμματα στις Ροβιές Ευβοίας) που αφιέρωσε όλη τη ζωή της σαν εθελόντρια νοσοκόμα στους πολέμους της Πατρίδας, τον Παύλο-τον γνωστόΜακεδονομάχο-που παντρεύεται την Ναταλία  Δραγούμη κόρη του μετέπειτα πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και αδελφή του Ίωνα Δραγούμη που δολοφονήθηκε από τους βενιζελικούς, τον Λέοντα που παντρεύτηκε την Ανδρομάχη κόρη του αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν ,τον Κωνσταντίνο πρώτο στρατιωτικό διοικητή Μυτιλήνης,τον Βασίλειο που παντρεύτηκε την Ελένη κόρη του στρατηγού Αλέξανδρου Σούτσου,τον Γεώργιο ιδιαίτερο γραμματέα του βασιλιά Κωνσταντίνου Α'  που μετέπειτα όμως προσχώρησε στο στρατόπεδο της Εθνικής Άμυνας και την Μαρία.
Ο Μιχαήλ Μελάς με τον γιό του, Παύλο

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου