Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΥΛΕΝΤΑ ή ΠΟΛΕΝΤΑ επιμέλεια Κάθυ Αλυσανδράτου

Περιγραφή

Παροδοσιακή κρέμα της Ιθάκης με καλαμποκάλευρο. Τρώγεται ζεστή ,τις κρύες μέρες του χειμώνα.

  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κούπες τσαγιού νερό
  • 1 κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • 3 φλ. του καφέ σταφίδα μαύρη
  • 6 κουτ. σ. ζάχαρη
  • 1 1/3 φλ. αλεύρι καλαμποκίσιο
  • κανέλλα (προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Εποχιακά
Μέθοδος
Διατροφή
Κουζίνα
Δυσκολία
Περιέχει
Σερβίρει
4 άτομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε το νερό με τις σταφίδες σε μέτρια θερμοκρασία 5-6 λεπτά.
  2. Κατόπιν ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχόμενα με σύρμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  3. Σερβίρουμε σε μπωλ και πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

'Ισως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω ή λιγότερο, ανάλογα με τη ποιότητα του καλαμποκάλευρου.


Διαβάστε περισότερο: Πουλέντα http://www.sintagespareas.gr/sintages/poulenta.html#ixzz2g1afSnK3
Categories:

1 σχόλιο: