Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ελισάβετ-Λουλού Θεοτόκη επιμέλεια Δ.Φωκά

Φτωχότερος για μια ακόμη φορά ο πνευματικός κόσμος της Κέρκυρας.
-Απεβίωσε στις 5/12/2013 η Ελισάβετ - Λουλού Ι. Θεοτόκη,κόρη του Ιωάννη Θεοτόκη και εγγονή του Γεωργίου Θεοτόκη,πρώην πρωθυπουργών της χώρας μας.
-Καθώς η πολιτική δεν την ενδιέφερε σπούδασε χορό με δασκάλα την Κούλα Πράτσικα και ως πτυχιούχος καθηγήτρια χορού και χορογράφος, ίδρυσε την πρώτη σχολή χορού στην Κέρκυρα το 1965 και εν συνεχεία το 1969 το "Κερκυραϊκό Χορόδραμα". 
-Από τότε ασχολήθηκε με την κερκυραϊκή λαογραφία και συγκέντρωσε μια πλούσια συλλογή τοπικών ενδυμασιών από ολόκληρη την Ελλάδα. Έχει δώσει διαλέξεις γύρω από τις μελέτες της σε διάφορα συνέδρια: στο Ιstituto di Studi Atellani στην Βarletta Ιταλίας, για το Centre International d' Etudes de Folklor στην Dijon Γαλλίας, στο Μοnastir Τυνησίας καθώς και στο Μίnsk Λευκορωσίας και στην Αθήνα για το Ιnternationale Organisation f:ur Volkskunst (I.O.V.) στην Stuttgart Γερμανίας για τον Ελληνο-Γερμανικό Σύλλογο "ΡΗILIΑ", επίσης στην Αθήνα για το Θέατρο Ελληνικών Χορών "Δόρα Στράτου", και στην Κέρκυρα. 
-Το 1993, τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο του Ροταριανού Ομίλου Κερκύρας. Το 1994, κυκλοφόρησε το βιβλίο της "Ενδυμασίες Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων". Παράλληλα δίσασκε Ιστορία του Ελληνικού Χορού στην Σχολή Ξεναγών Κερκύρας. Το 1997, δώρισε την προσωπική της συλλογή παραδοσιακών ενδυμασιών στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου