Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΖΑΚΥΝΘΟΣ και ΠΑΞΟΙ)

 


Μία σημαντική δωρεά, έναν πίνακα του γνωστού Ζακυνθινού ζωγράφου του 19ου αι., Κωνσταντίνου Ιατρά, έκανε στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων ο Πρέσβης ε.τ. Χαράλαμπος Μάνεσης. Ο πίνακας είναι η προσωπογραφία της Ισαβέλλας Ιατρά, κόρης του ζωγράφου και συζύγου του Παύλου Καρρέρ, η οποία μάλιστα ήταν πρωταγωνίστρια και ερμηνεύτρια των έργων του.

Το απόγευμα της Τετάρτης (28/12) έγιναν τα αποκαλυπτήρια στο Μουσείο.

Πηγή: imerazante.gr


 

Δημαρχείο Παξών

Μια από τις τραγικότερες ειδήσεις του 2022 ήταν ότι κατέληξε 60χρονη γυναίκα η οποία υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο στις 10 Δεκέμβρη 2022 στους Παξούς, καθώς δεν ήταν δυνατή η έγκαιρη μεταφορά της στην ηπειρωτική Ελλάδα με σκάφος του λιμενικού εξαιτίας της κακοκαιρίας, όπως ειπώθηκε. 

Η σκληρή πραγματικότητα δεν είναι τηλεοπτική σειρά, αλλά η καθημερινότητα και η εγκληματική αδιαφορία.

Τελικά η γυναίκα μεταφέρθηκε με μικρό ιδιωτικό ταχύπλοο στο λιμάνι της Πλαταριάς, όπου εκεί την περίμενε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων όμως πέθανε κατά τη διαδρομή.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος άσκησε σφοδρή κριτική για την αδυναμία που επέδειξαν οι κρατικές αρχές να βρουν τρόπο να μεταφερθεί η άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο. Επισήμανε μάλιστα δεν είναι δικαιολογία οι κακές καιρικές συνθήκες όταν τελικά ένα ιδιωτικό σκάφος 5 μέτρων μήκους μπόρεσε να κάνει τη διαδρομή όμως ήδη η καθυστέρηση ήταν μεγάλη.

Πηγή: ethnos.gr και ιστολόγιο Επτανήσου Πολιτείας




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου