Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

 



*ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 Μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια επισκέφτηκαν το Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων με αφορμή το θάνατο του Εθνικού Ποιητή αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα για την Ελληνική Γλώσσα.

Η σχετική ανακοίνωση του Μουσείου αναφέρει:
“Με μεγάλη χαρά, το Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΠΕ Ζακύνθου), υποδέχτηκε σήμερα, 9 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα μνήμης για το θάνατο του εθνικού Ποιητή και Παγκόσμια Ημέρα για την Ελληνική Γλώσσα, 206 μαθητές από τα σχολεία Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης (1ο Δημοτικό,1ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο), που ήρθαν για να τιμήσουν τον Ποιητή. Τους υποδέχτηκε και τους μίλησε για την ημέρα ο Α’ Αντιπρόεδρος του Μουσείου, κ. Διονύσης Φλεμοτόμος”.

* ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την πρόσφατη δημοσίευση στα ΜΜΕ της απόφασης του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς, το προσωρινό συντονιστικό κατά των πλειστηριασμών στην Κεφαλονιά, σας καλεί σε συγκέντρωση που θα γίνει την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 στις 18:30 στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου.

Σκοπός της συγκέντρωσης είναι η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, οι συνέπειες της απόφασης του Αρείου Πάγου και η κοινή δράση κατά των funds.

Σύμφωνα με δημοσιευμένες εκτιμήσεις τα ακίνητα ενδιαφέροντος των funds ανέρχονται στα 700.000 και η αξία τους ξεπερνά τα 100 δις ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για την μεγαλύτερη και πιο τραγική ανακατανομή πλούτου με ταυτόχρονη λεηλασία της λαϊκής και μέσης ιδιοκτησίας. Και χωρίς καμία προστασία της πρώτης (Α’) κατοικίας.

* ΠΑΞΟΙ

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η Νήσος των Παξών τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, μετέβη στην δεύτερη μεγαλύτερη νήσο της Ιεράς Μητροπόλεως του, προκειμένου να προστεί των θρησκευτικών τελετών, προς τιμή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, που οι Παξινοί ιδιαίτερα τιμούν και σεμνύνονται.
Μαζί με τον Σεβασμιώτατο κ. Νεκτάριο, μετέβησαν και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα και η αντιπεριφερειάρχης κ. Μελίτα Ανδριώτη, όπου μαζί με τον Δήμαρχο των Παξών, κ. Σπύρον Βλαχόπουλο, παρέστησαν κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ως και πολλοί νέοι, και μαθητές από το Λύκειο και το Γυμνάσιο των Παξών.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου