Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ από τον Νίκο Εγκαρχο (οινομαγειρείο ΜΑΛΑΝΟΣ)

η φωτο είναι από το αρχείο του ιστολογίου

  • ΥΛΙΚΑ
  • 1 κουνέλι (1 1/5 κιλό)
  •  
    3 πουράκια σκόρδο ψιλοκομένο 100gr λαδοτύρι ή πεκορίνο κομμένο σε κύβους ελαιόλαδο αλάτι,πιπέρι 1 ltr ξύδι 200gr τοματοπελτέ 500gr νερό
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Τεμαχίζουμε το κουνέλι σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε καλά με νερό και το αφήνουμε για 1 ώρα να μαριναριστεί σε μια λεκάνη με το ξύδι. Μόλις περάσει η ώρα το τηγανίζουμε με ελαιόλαδο αρκετά καλά, μέχρι να ροδίσει και να φύγει το αίμα. Κατόπιν σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και τον πελτέ να σωταριστεί, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τελος το κουνέλι και το νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 30΄ μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Μόλις σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λαδοτύρι ή το πεκορίνο, ανακατεύουμε μια φόρα και είναι έτοιμο. Συμβουλή να βάλετε το λάδι που τηγανίσατε το κουνέλι στην κατσαρόλα. Μπορεί να είναι λίγο πιο βαρύ, έχει όμως όλη τη νοστιμιά του κουνελιού.
  • Categories:

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου