Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΟΥΡΒΑΧΗ

Ανήσυχο πάντα το Κεφαλονίτικο πνεύμα ξεκινάει από το σκληρό νησί και φτάνει στα πέρατα του κόσμου.
Αντιπροσωπευτικός τύπος είναι ο Σωτήρης Βούρβαχης που γεννήθηκε στο Αργοστόλι πριν το 1800 και σαν ναυτικός έφυγε και βρέθηκε στην Μασσαλία.
Εκεί γνώρισε τον πεθερό του Ιωσήφ Βοναπάρτη,τον Κλαρύ.
Πραγματικά δύο κοπέλες είχε ο Κλαρύ, την Ντεζιρέ και την Ιουλία. Η Ιουλία παντρεύτηκε τον αδελφό του Ναπολέοντα Ιωσήφ,ενώ η Ντεζιρέ μετά την διάλυση του αρραβώνα της με τον ίδιο τον Ναπολέοντα παντρεύτηκε με τον στρατηγό Μπερναντότε ( ο Ναπολέων ήταν ο δημιουργός αυτού του γάμου) και στην συνέχεια τούς έκαμε βασιλιάδες στην Σουηδία και είναι σήμερα ο οίκος Μπερναντότε που βασιλεύει στην χώρα!
Επανέρχομαι στο θέμα μας λοιπόν για τον Βούρβαχη!
Ο Ιωσήφ τον έστειλε σε μυστική αποστολή στην Αίγυπτο να βρει τον Ναπολέοντα και έκτοτε έγινε ένα από τα έμπιστα πρόσωπα του.
Ο γιός του Διονύσης σπούδασε,ελέω Ναπολέοντα στην γαλλική στρατιωτική σχολή του Σαιν Συρ,και στην συνέχεια όταν κηρύχτηκε η Ελληνική Επανάσταση ήρθε στην Πατρίδα!
Στη  μάχη του Καματερού με τον Κιουταχή σκοτώθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1827. Ο Κιουταχής έστειλε το κεφάλι του στον σουλτάνο!!! Την ανδρεία του,έχει εξυμνήσει ο Μακρυγιάννης!
Κάρολος Βούρβαχης



Ο γιός του Διονύση, ο Κάρολος-Σωτήρης,γεννήθηκε στην Γαλλία και ακολούθησε και αυτός στρατιωτική καριέρα.Ηταν δίπλα στον Ναπολέοντα Γ'. Διακρίθηκε στις μάχες κατα των γερμανών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου