Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

ΨΗΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ ''Α LΑ ZANTE'' της Δανάης Μυλωνάκη

ΨΗΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ A LA ZANTE 

Ο Διονύσης ο Φλεμοτόμος μου είπε τα βασικά για να φτιάξω κυδώνια ψητά A LA ZANTE ... πρόσθεσα κι εγώ το κατιτίς μου όπως όλες οι ανήσυχες μαγείρισες και βγήκε το καταπληκτικό έδεσμα... Οποιος/όποια θέλει να το φτιάξει ιδού: 4 κυδώνια, 4 πορτοκάλια η ζακυνθινή πρώτη ύλη, δική μου συμμετοχή: μαύρη ζάχαρη 5 κουταλιές σούπας, μέλι δύο κουταλιές σούπας, ξύλο κανέλλας, καρφιά γαρύφαλλου, ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ, χυμός από μισό λεμόνι. Ετριψα καλά τα κυδώνια να φύγει το χνούδι και έβγαλα το κουκούτσι με το ειδικό εργαλείο, έστιψα τα πορτοκάλια, έβαλα όλα τα υλικά σε ένα βαθύ πήλινο με σκέπασμα και το άφησα στο φούρνο περίπου τρία τέταρτα στους 200 βαθμούς... τράβηξα το καπάκι να ροδίσουν για άλλο ένα τέταρτο [προσοχή μην καούν)... Έκοψα στα τέσσερα τα κυδώνια, τα τοποθέτησα σε βαθύ σκεύος και έριξα από πάνω το πραγματικά θείο σιρόπι ... το τζίντερ του είχε δώσει ισχυρή υπόσταση [το είχε κάνει CORSE, που λένε οι Γάλλοι]. Εξυπακούεται ότι μπορείτε να βάλετε περισσότερη ζάχαρη ή μέλι, αλλά δεν το συνιστώ. Φάτε το με γιαούρτι, παγωτό βανίλια ή καιμάκι, σκέτο, ακόμη και με κυνήγι...
-
Αν έχει πήξει πολύ το σιρόπι, αφού βγάλετε τα κυδώνια ρίξτε λίγο νερό και βράστε το πάλι ...

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου