Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΥΠΝΟΣ ΒΑΘΥΣ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ

Την ίδρυση σχολείου διδασκαλίας, όπως και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών για την ποντιακή διάλεκτο, προβλέπει μεταξύ άλλων το σύμφωνο συνεργασίας που θα υπογραφεί αύριο, Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016, μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Η τελετή υπογραφής θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ., στην Αίθουσα της Συγκλήτου, ενώ το σύμφωνο από την πλευρά του Πανεπιστημίου θα υπογράψει ο Πρύτανης, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης και από την πλευρά του Συνδέσμου ο Πρόεδρός του, Αντώνιος Παυλίδης.

Το σύμφωνο συνεργασίας επιπλέον προβλέπει τη δημιουργία Έδρας «Μελετών της καθ’ ημάς Ανατολής» σε θεματικές κοινού ενδιαφέροντος, εκδοτική συνεργασία για την ανάθεση εκδόσεων και λευκωμάτων σχετικά με τον Ποντιακό πολιτισμό και την ιστορία στον εκδοτικό οίκο του Πανεπιστημίου, συνδιοργάνωση συνεδρίων, συμποσίων, ημερίδων σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο σε θέματα και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως και ίδρυση συλλόγου Ποντίων φίλων και φοιτητών.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:

-Δυστυχώς φίλοι συνεπτανήσιοι όταν εμείς φωνάζουμε από το ιστολόγιό μας τόσα χρόνια, ακούμε βλακείες.
-Ποτέ δεν αγαπήσατε όσο λέτε τα νησιά και την κουλτούρα τους. Κοιτάγατε απλώς τι κρύβεται πίσω από την επιμονή μας τόσα χρόνια για συντήρηση της ντοπιολαλιάς και αν δήθεν είχα στόχο να πολιτευτώ! Λουστείτε τα τώρα!
Μιλάγαμε για την ''καθ'ημάς Δύση'' εδώ και καιρό! Ζητάγαμε καθιέρωση της σημαίας της Επτανήσου Πολιτείας,σαν έμβλημα της Περιφέρειας Ιονιών Νήσων,διεκδικούσαμε την καθιέρωση της 21 Μάρτη σαν μέρας Επτανησιακής Περηφάνειας!
Ετσι φτάσαμε οι Πόντιοι αδελφοί μας να πετύχουν πρώτοι, αυτό που εμείς θέλουμε!!!
Γιατί οι συμπατριώτες αυτοί είναι ΜΙΑ γροθιά και δεν έχει ο καθένας μαγαζάκι εγωισμού!
ΜΠΡΑΒΟ τους!!!
Σε μας, ένας δεν ήθελε να φαίνεται το όνομά του σαν συγγραφέα άρθρων! Σιγά ρε φίλε ασήμαντε μήπως και παρεξηγηθείς!!! Οι άλλοι που έβαζαν υποψήφιοι , όταν εξελέγησαν δεν είπαν ένα ευχαριστώ για την στήριξη της Επτανήσου Πολιτείας!!!
-Αλλοι και άλλες δεν έστειλαν ποτέ ένα ευχαριστώ για τα άρθρα που αναρτούμε!!!
 Και όμως η μικρή συντακτική ομάδα κατάφερε σε δυόμιση χρόνια να ξεπεράσει τις 200 ΧΙΛΙΑΔΕΣ αναγνώσεις και να πάρει το ιστολόγιο μιά από τις καλύτερες θέσεις πανελλήνια!
ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ θέλουμε να πούμε στους εκατοντάδες ανώνυμους φίλους που μας έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη μέρα. Αυτούς που δεν το παίζουν βαρειά πεπόνια και μας αγαπάνε άδολα!
Ενα μεγάλο ευχαριστώ στα Κεφαλονίτικα ηλεκτρονικά μέσα που μας συμπαραστέκονται στον αγώνα μας!
Ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Ζακυνθινό IONIAN CHANNEL που μας προβάλλει πολύ δυνατά!
Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε Λευκαδίτες,Κυθήριους,Θιακούς και Κερκυραίους μαχητές!

Γρηγόρης Μαρκέτος ,  Δημήτρια Φωκά
Επτανήσιοι Κεφαλλήνες
απλοί φιλίστορες

Categories:

1 σχόλιο: