Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΛΟΓΗΡΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ



ΥΛΙΚΑ


1 ματσάκι καλογήρια
1 αυγό χτυπημένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλογήρια (χορταρικά). Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τα καλογήρια. Τα ανακατεύουμε συνέχεια, ώσπου να μαλακώσουν. Κατόπιν, όπως κάνουμε την ομελέτα, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν ψηθεί το αυγό, κατεβάζουμε τα καλογήρια από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Τα καλογήρια τρώγονται και ως ορεκτικό. Ακόμη μπορούν να γίνουν και σκέτα, χωρίς αυγό, ή τρώγονται είτε βραστά ως σαλάτα, περιχυμένα με ελαιόλαδο και λεμόνι. Όταν ρίξουμε στα βραστά καλογήρια λεμόνι, το ζουμί τους γίνεται κόκκινο.

 ΜΑΓΕΙΡΑΣ  ΗΤΑΝ  Η ΓΚΙΑΦΗ ΜΑΡΙΑ ΦΕΤΟΣ!


πηγή:http://porosnews.blogspot.gr/
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου