Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΙΑΚΙ της Κατερίνας Γρηγορίου


Ανωησάνικα Νιτερέσσα
Τυπώθηκε από την Ένωση των Απανταχού Ιθακησίων
το βιβλίο του Δημήτρη Κουτσουβέλη, "Ανωησάνικα Νιτερέσσα".
Πρόκειται για την καταγραφή του ιδιαίτερου τοπικού μας γλωσσικού ιδιώματος, όπως παρουσιάζεται γλαφυρά, μέσα από τα αγαπημένα μικρά διηγήματα του Δημήτρη Κουτσουβέλη, του γνωστού σε όλους μας "Ανωησάνου", που για χρόνια, η εφημερίδα του συλλόγου μας "Τα Νέα της Ιθάκης", δημοσιεύουν, αλλά και άλλα ανέκδοτα μικρά διηγήματα.
Πιστεύουμε ότι είναι ένα βιβλίο που πρέπει να βρίσκεται σε κάθε Θιακό σπίτι, ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάζεται κυρίως από τα νέα παιδιά της Ιθάκης, γιατί δεν πρέπει να αποκοπούν από τις ρίζες μας.
Στο βιβλίο, μέσα από μικρές ευχάριστες και συγκινητικές διηγήσεις, περιγράφονται, πλήθος λαογραφικά στοιχεία της Ιθάκης, μέσα από εικόνες της καθημερινότητας, τοπικά ήθη και έθιμα, περιγραφές της φύσης και του νησιού μας, ενώ θυμόμαστε πρόσωπα του τόπου μας που έχουν αφήσει έντονο το στίγμα τους.
Πιστεύουμε ότι το βιβλίο αυτό, αποτελεί μία από τις καλύτερες προτάσεις δώρου.
Ευχαριστούμε τον συγγραφέα για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη του και του ευχόμαστε υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και να έχει πάντα έμπνευση να μας ταξιδεύει σε εποχές αγνές, με το ιδιαίτερο και νοσταλγικό ύφος του.
Καλοτάξιδο!
πληροφορίες: 2108023629

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου