Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΟΞΩ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΠ΄ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας 2017. Μία μαθήτρια από την Ιθάκη, συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια σε ολόκληρο το νομό Κεφαλληνίας καταφέρνοντας να περάσει στην Ιατρική Πατρών. Για το πώς έφτασε στην επιτυχία της αυτή, μίλησε στα Κεφαλονίτικα Νέα δείχνοντας ότι είναι ένα κορίτσι που μπορεί να απογείωσε τους βαθμούς της στις Πανελλαδικές, παραμένει όμως… προσγειωμένο πατώντας πολύ γερά στα πόδια της.
Η Τζένη Κέντρο, είναι μια μαθήτρια που γεννήθηκε στην Αλβανία αλλά ζει από 3 χρονών στο Βαθύ της Ιθάκης. Κατάφερε να συγκεντρώσει 19032 μόρια και να γίνει η μαθήτρια με την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρο τον νομό Κεφαλονιάς, όπως επίσης και η μοναδική που κατάφερε να περάσει σε Ιατρική σχολή από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
«Η Γ' Λυκείου ήταν χρονιά… επαναλήψεων»
Τη ρωτήσαμε να μας αποκαλύψει το μυστικό της επιτυχίας της και εκείνη απάντησε, χωρίς περιστροφές, ότι ήταν η οργανωμένη και συστηματική δουλειά.
«Στη Β' Λυκείου ίσως διάβαζα περισσότερο από φέτος. Προσπάθησα να βγάλω όσο γίνεται περισσότερη ύλη της Γ' Λυκείου ώστε να μπορέσω να αφιερωθώ φέτος στις επαναλήψεις», είπε η Τζένη.
– «Και την ύλη της Β' Λυκείου πότε την έβγαλες;», τη ρωτήσαμε.
– «Ταυτόχρονα με την ύλη της Γ’», απάντησε εκείνη γελώντας, δείχνοντας ότι είχε από νωρίς αποφασίσει για το πώς θα δουλέψει προκειμένου να πετύχει το στόχο της. Γι’ αυτό το λόγο, όπως είπε και η ίδια, δυσκολεύτηκε περισσότερο στην Β', από την Γ' Λυκείου, ενώ όσο περνούσε ο καιρός αισθανόταν όλο και πιο σίγουρη, όλο και λιγότερο αγχωμένη. «Το καλοκαίρι, μετά την Β' Λυκείου, συνέχισα το διάβασμα, και τα Χριστούγεννα είχαν σχεδόν τελειώσει όλη την ύλη ώστε να μπορέσω ν’ αρχίσω επαναλήψεις».

Κι όλα αυτά ενώ παράλληλα εργαζόταν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τόσο φέτος, όσο και πέρσι…
Απόσπασμα από το αφιέρωμα του ithacanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου