Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ της Δημήτριας Φωκά

Το πολυτιμότερο σύμβολο κάθε έθνους,είναι όπως όλοι γνωρίζουμε η σημαία του,ένα κομμάτι πανί με διαφορετικά χρώματα,εμβλήματα και σύμβολα για κάθε λαό.
Το πολυτιμότερο λάφυρο σε μια μάχη από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα,ήταν και είναι η αρπαγή κι η καταστροφή της σημαίας του εχθρού.
Στη σημαία ορκίζονται πίστη στη πατρίδα,για την σημαία πολεμάνε και σκοτώνονται οι άνθρωποι, για την έπαρση της σημαίας τους αγωνίζονται οι αθλητές στις διεθνείς αθλητικές συναντήσεις,και μεις νοιώθουμε ρίγη συγκίνησης να μας διαπερνούν όταν την βλέπουμε να κυματίζει,ενώ τα από αιώνων αντανακλαστικά μας,ξυπνάνε όταν την βεβηλώνουν!
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για την πρώτη Ελληνική Σημαία,διαβάζω ότι είναι αυτή που βρίσκεται στην Ι.Μ.Ευαγγελιστρίας Σκιάθου,όπου ο Νήφων όρκισε το 1807 τον Κολοκοτρώνη,τον Μιαούλη και άλλους αγωνιστές.
Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ όμως είναι αυτή της ''Επτανήσου Πολιτείας'',με τον χρυσό Ενετικό Λέοντα σε γαλάζιο φόντο(θυμίζοντας την ενετική ιστορία μας),που κρατά κλειστό Ευαγγέλιο με Σταυρό,και την χρονολογία 1800,ενώ βγαίνουν από το ευαγγέλιο, τα επτά βέλη που συμβολίζουν τα επτά μεγαλύτερα νησιά του Ιονίου Αρχιπελάγους και φυσικά τον ομοσπονδιακό χαρακτήρα του νέου κράτους.
Αυτό το πρώτο ελληνικό κράτος που ιδρύθηκε στις 21 Μαρτίου του 1800 στην Κωνσταντινούπολη και ευλογήθηκε η σημαία του από τον Πατριάρχη και διαλύθηκε στις 8 Ιουλίου του 1807 με την συνθήκη του Τιλσίτ,αυτό το κράτος λοιπόν αποσιωπούν επιμελώς τα βιβλία ιστορίας της Πατρίδας μας.
Η έπαρση της τιμημένης αυτής σημαίας έγινε επίσημα για πρώτη φορά στην Κέρκυρα στην 
πρώτη Ιανουαρίου 1801.
Με την Ενωση το προικισμένο παιδί,αφομειώθηκε από μια μητέρα που την είχαν φέρει στα μέτρια μέτρα τους,οι κοτζαμπάσηδες και οι μηχανορράφοι φαναριώτες.

Καθήκον ιερό όλων μας,είναι διατήρηση και η μεταλαμπάδευση του Πολιτισμού μας.

Δεν απολογούμεθα για την διαφορετικότητα μας.
Ακολουθούμε το δόγμα της ''Καθ'ημάς Δύσης'' και σεβόμαστε και συμπορευόμαστε με τους συμπατριώτες μας,που ακολουθούν το δόγμα της ''Καθ'ημάς Ανατολής''.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου