Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Απεβίωσε στο Βιετνάμ ο Ζακυνθινός ζωγράφος Διονύσης Παπαδάτος

Την τελευταία του πνοή στο Βιετνάμ άφησε ο Ζακυνθινός ζωγράφος Διονύσης Παπαδάτος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο μετά από ατύχημα που είχε.
Ο Διονύσης Παπαδάτος, ήταν ένας πολύ ευγενής και φιλικός άνθρωπος που του άρεσε πάντα να προτυπή μέσα από τα έργα και σίγουρα αφήνει πίσω μεγάλο κενό, όχι μόνο στον πολιτισμό της Ζακύνθου αλλά και στην τοπική κοινωνία.
Ο Διονύσης Παπαδάτος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1937. Από το 1958, όταν πρωτοπήγε στην Αθήνα, άρχισε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής σε διάφορα εργαστήρια και κυρίως σε αυτό του ζωγράφου Θεόδωρου Δρόσου, για τρία χρόνια. Υπήρξε μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Ε.Ε.Τ.Ε.) Έργα του υπάρχουν στη συλλογή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα Αρχαιολογίας, στη συλλογή του Γιώργου Κωστόπουλου, καθώς επίσης και σε χώρες της Ευρώπης. Από το 2002 έζησε και εργάστηκε στη γενέτειρά του, όπου είχε εμπνευστεί και δημιουργήσει την αξιομνημόνευτη δουλειά του με τις μεταλλικές κατασκευές. Στο χωριό Μαχαιράδο Ζακύνθου είχε ιδρύσει το Κέντρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Κρύπτη» που λειτούργησε από το 2001 έως λίγο πριν τον θάνατό του.
Πηγή:http://ermisnews.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου